avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intrtinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intrtinere minor

buna ziua.in urma unui proces de stabilire de domiciliu minor si plata pensiei de intretinere minor instanta a hotarat locuinta minorului la mama,adica la minesi obliga tatal sa plateasca pensie de intretinere incepand cu data de 4.11.2014 de cand am introdus actiunea.fostul sot de luna aceasta va intra in concediu de paternitate pt crestere copil.intrebariile mele:
1.Ii va face oprire direct din salariu?
2.cum imi recuperez banii din urma,adica din 04.11.2014?
3.daca o sa aibe indemnizatie pt crestere copil ii va opri si bani pt pensia de intretinere la care are dreptul copilul meu?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:00, 15 Octombrie 2015
Fostul sot nu va mai incasa salariu ci indemnizatia de crestere copil care nu poate face obiectul popririi.

Executarea silita poate fi facuta si in alte modalitati decat poprirea cu conditia sa detina si alte bunuri mobile sau imobile pe numele sau.

Normal ar fi ca fostul sau sa-si execute de buna voie obligatia de intretinere fata de celalalt copil al sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intrtinere minor ionela_bt ionela_bt Buna ziua Fostul sot intra de luna aceasta in concediu de crestere pentru copil Prin hotarare civila instanta il obliga sa ii plateasca pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere dd.ildysz dd.ildysz Am primit o cerere de retinere pensie de intretinere minor, din salariul unui angajat de la fostul sot (creditor). Creditorul anexeaza sentinta de divort ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de plata a pensie de intretinere dupa divortul la notar cristibox cristibox Buna ziua! Am introdus divortul la notar ,avand si copil minor. Va rog sa imi spuneti cum fac sa imi fie oprita direct alocatia de intretinere a ... (vezi toată discuția)