avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumnata poate avea drepturi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumnata poate avea drepturi?

Buna ziua!Avem o casa familiara construita de parintii mei in care suntem trei proprietari mama,fratele meu,si eu,(tata fiind decedat),partea noastra a copiilor fiind dobandit prin cumparare.Daca fratele meu divorteaza cumnata poate cere si ea o parte din casa parinteasca?Cumnata are ceva drepturi la casa noastra?Va multumesc pentru raspuns.
cumnata are drept doar asupra bunurilor comune dobandaite in timpul casatoriei.....la cele personale nu, iar mostenirea sotului ei este bunul lui personal...el e mostenitor nu este efect al casatoriei, deci NU poate avea drept asupra bunurilor mostenite de sotul ei.
doar in cazul in care sotul ei decedeaza dupa mostenire si ea este sotie supravietuitoare mostenitoare a lui.
Cum nun e vorba demostenire, ci de proprietate, depinde in mod esential de contributia cumnatei la constructie. Imi e greu sa inteleg cum s-a construit, insa daca ca proprietar apare si sotul ei si e bun din timpul casatoriei, e posibil sa aiba o parte din locuinta. Mai multe, nu stiu sa va spun, ca nu am actele si date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o nelamurire parintii mei au facut o casa, proprietar in ... Aly91 Aly91 Am si eu o nelamurire Parinti mei au facut o casa propietar in acte este mama care a decedat in urma cu 12 ani intre timp tata sa casatorit cu alta femeie ... (vezi toată discuția)
Familie fara copii 040779 040779 Buna ziua.Sora mea si cumnatul meu sunt casatoriti de 8 ani si nu au copii.Sora mea doreste sa afle daca in cazul in care unul dintre ei decedeaza rudele din ... (vezi toată discuția)
Mostenire -explicatie va rog ContSters25226 ContSters25226 Situatia este urmatoarea: sot , sotie 2 copii sotia moare sotul se recasatoreste , iar cea de a doua sotie are deja o fiica din alta casatorie. In acest ... (vezi toată discuția)