avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitanta sau bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitanta sau bon fiscal

un depozit cu ridicata bauturilor aloolice poate sa factureze marfa unui pf?
Ii taie chitanta sau bon fisal? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 13:15, 18 Iulie 2009
daca e depozit cu ridicata, taie chitanta
muletumesc . Dar care e baza legala?
narcis1974g a scris:

un depozit cu ridicata bauturilor aloolice poate sa factureze marfa unui pf?
Ii taie chitanta sau bon fisal? Multumesc mult

Conform OUG 28/1999 trebuie sa eliberati bon fiscal si doar la cerere factura.

" Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
(2) Operatorii economici prevăzuţi la alin. (1), denumiţi în continuare utilizatori, au obligaţia să emită bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale şi să le predea clienţilor. La solicitarea clienţilor, utilizatorii vor elibera acestora şi factură fiscală. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta sau bon fiscal alincm alincm Daca am un parc de vinzari utilaje agricole, masini si remorci, la vinzarea catre persoane fizice sint obligat sa emit factura ,(le este necesara la ... (vezi toată discuția)
Chitanta catre persoane fizice timea83 timea83 Am un Birou Individual de Arhitectura si as vrea sa intreb daca pot taia chitanta catre persoane fizice, fara a avea casa de marcat. (vezi toată discuția)
Cand emit documente? ciprianr ciprianr Buna ziua, Intrebarea mea multipla este urmatoarea, in cazul unui comerciant, cand se emite doar bon fiscal, cand se emite doar factura, cand se emite bon ... (vezi toată discuția)