avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... problema diplomelor de bac in original sechestrate de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

problema diplomelor de bac in original sechestrate de spiru haret

as dori sa stiu ce se poate face in cazul in care am lasat diploma de bac in original la facultatea spiru haret la unul dintre sediile de invatamant id iar in momentul cand am spus ca am nevoie de diploma pt angajare au ridicat din umeri si au spus ca daca am nevoie de ea sa ma duc la bucuresti dupa ea??????????????????
Cel mai recent răspuns: neurones , utilizator 15:28, 20 Ianuarie 2010
Faceti o cerere scrisa atat la sediul la care ati depus diploma si trimiteti o socitare prin recomandata la sediul central al universitatii. Sunt obligati sa v-o restituie !
Intradevar, sunt obligati sa v-o restituie. Si pe viitor, depuneti la dosar copie legalizata dupa diploma...
Nu au dreptul sa va retina diploma.Este un document oficial care va apartine in totalitate. Solicitati insistent si scris restituirea acesteia sub rezerva unei actiuni in instanta pentru abuz...
va multumesc pt sfat o sa incerc deoarece am neaparat nevoie de diploma si nu pot sa cred ca o retin fara sa ii intereseze .
MIHAI GRIGORE a scris:

Faceti o cerere scrisa atat la sediul la care ati depus diploma si trimiteti o socitare prin recomandata la sediul central al universitatii. Sunt obligati sa v-o restituie !


Bună ziua,

Avînd nevoie de diploma de bacalaureat în original (pentru o traducere legalizată) am făcut exact așa, am mers cu o cerere la secretariatul facultății și nici nu a mai fost nevoie să o depun – mi s-a dat diploma cu titlul de împrumut, în schimbul cărții de identitate. (Îmi trebuia pentru niște traduceri legalizate.)

Întrebarea mea – cu privire la afirmația domnului Mihai Grigore – este dacă există un temei legal pe care să mă pot bizui cînd va trebui să repet această procedură. În vară, imediat după examenul de licență, voi avea nevoie de diploma de bacalaureat în original, eliberată definitiv. În cele 6-12 luni de care va fi nevoie pentru eliberarea diplomei de licență nu au decît să păstreze o copie legalizată (pe care am pregătit-o deja) după diploma de bacalaureat.

Totuși, dacă mă refuză (în ideea că „procedura licența” nu e încă definitivă, din moment ce se spune peste tot foarte clar că dosarul de înscriere în examenul de licență trebuie să includă diploma de bacalaureat în original), pot să invoc vreun temei legal (înafară de simpla afirmație «Este un act original, este actul meu și nu aveți dreptul să îl rețineți» ) – adică un număr de lege, o hotărîre – prin care să îi determin să îmi elibereze diploma în original fără să îmi sechestreze cartea de identitate?

Motivul e cît se poate de simplu: va trebui să plec, cu carte de identitate și cu diplomă în original cu tot, în altă țară, ca să mă apuc acolo de alte studii. Dacă nu am cartea de identitate, nu am ce căuta pe aeroport, iar dacă nu am diploma în original (plus traduceri legalizate și cîte și mai cîte) nu mă pot înscrie administrativ la facultatea respectivă.

Vă doresc o zi bună.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
neurones, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberari diplome spiru haret adriana rus adriana rus am terminat anul trecut psihologia la id spiru haret si doream sa aflu cum intru in posesia diplomei de bacalaureat si mi s-a spus ca nu se elibereaza numai cu ... (vezi toată discuția)
Diploma in original si copie legalizata? gygi10 gygi10 Este legal ca un notar dupa legalizarea diplomei de bac sa -si faca si el o copie legalizata pe care o retine la el fara justificare?si mai am o intrebare este ... (vezi toată discuția)
Recuperare diploma de bacalaureat kely1988 kely1988 Buna ziua, Am intalnit o problema la eliberarea diplomei de bacalaureat de la universitate particulara din Bucuresti. Este vorba despre o persoana care a ... (vezi toată discuția)