Buna seara!am si eu o nelămurire sper sa ma puteti ajuta! Eu am o strabunica careia acum 2 ani ia murit sotul,el avea 4 copii din alta căsătorie.strabunica vrea sa-mi lase mie apartamentul in care ea locuiește pt asta trebuie dezbatuta taxa de succesiune am apelat la un avocat,am bagat dosarul in instanta in data de 13.07.2015.acum de curand am avut proces pt ajutor public judiciar si mi sa respins cererea cu drept de examinare in 5zile de la data anuntari.avocatul cand afost sedinta nu sa prezentat si nu iinteleg de ce mi-a respins cererea si ce trebuie sa fac daca am dreptul de reexaminare si ce trebuie sa fac?iar la dosarul de partaj judiciar nu am primit nici un fel de data de judecata si nu inteleg de ce?sper ca ma puteti ajuta dumneavoastră! Va mulțumesc anticipat!
1.Avocatul dvs. nu a absentat dupa cum afirmati.
Cererea de ajutor public judiciar nu se judeca cu citarea partilor, ci fara citarea partilor in camera de consiliu.
Art.43 din Oug.195/2002
.....................................
3) Asupra cererii de acordare a facilitatilor la plata taxei de timbru instanta se pronunta fara citare, prin incheiere motivata data in camera de consiliu. Incheierea se comunica solicitantului si partiii adverse, daca este cazul.
....................................
2.Aveti dreptul sa formulati cerere de reexaminare impotriva Incheierii pronuntate in termen de 5 zile de la comunicarea acesteia.
Motivele pentru care cererea a fost respinsa le veti lectura actunci cand veti primi Incheierea instantei.
Discutati cu avocatul dvs, de aceea l-ati angajat.
Avocatul dvs. trebuie sa va consilieze in orice problema legata de litigiul dvs.
3.Instanta nu fixeaza termen pana cand nu se solutioneaza cererea de ajutor public judiciar.
Daca formulati cerere de reexaminare si daca si aceasta va fi respinsa, ulterior veti primi o comunicare cu termenul in care trebuie sa achitati taxa de timbru.
Daca achitati taxa de timbru in termenul indicat, instanta va fixa primul termen de judecata.
Daca nu veti achita taxa de timbru, actiunea se va anula.
Plata taxei de timbru
handsu
Daca exista posibilitate de a face recurs impotriva refuzului instantei de a admite cererea privind neplata taxei de timbru pentru partea care se afla in ... (vezi toată discuția)