avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata taxei de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata taxei de timbru

Daca exista posibilitate de a face recurs impotriva refuzului instantei de a admite cererea privind neplata taxei de timbru pentru partea care se afla in foarte grava situatia financiara , imposibilitatea de a face plata solicitata de instanta ?
Cel mai recent răspuns: Av. Marian Bîrlădeanu , Avocat 20:47, 21 Noiembrie 2009
Partea care nu poate face plata taxei de timbru este persoana fizica sau persoana juridica ?
buna ziua
ce fel de cerere a fost respinsa de instanta ?
era o cerere de scutire a taxei de timbru ?
Este o cerere de scutire a taxei de timbru a unei persoane fizice .
buna ziua
va fost respinsa probabil pentru ca nu ati depus actele doveditoare conform OUG.51,verificati si daca este asa puteti face recurs ,altfel nu vad cu
ORDONANTA DE URGENTA nr. 51/2008 din 21 aprilie 2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila

Art. 15
(1) Asupra cererii de ajutor public judiciar instanta se pronunta, fara citarea partilor, prin incheiere motivata data in camera de consiliu.
(2) Impotriva incheierii prin care se respinge cererea de acordare a ajutorului public judiciar cel interesat poate face cerere de reexaminare, in termen de 5 zile de la data comunicarii incheierii.
(3) Cererea de reexaminare se solutioneaza in camera de consiliu de un alt complet, instanta pronuntandu-se prin incheiere irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera de consiliu cu citarea partilor aidu aidu Cererea de reexaminare impotriva respingerii ajutorului public judiciar se solutioneaza in camera de consiliu, potrivit art. 15 OUG nr. 51/2008. Insa se ... (vezi toată discuția)
Cerere de acordare ajutor public judiciar respinsa. cerere reexaminare? AaneiMirabela AaneiMirabela Buna seara, am si eu o problema. Sunt implicata intr-un proces succesoral si am cerut contra expertiza. Judecatoarea a spus sa platesc un onorariu de 800lei, ... (vezi toată discuția)
Scutire de plata taxei de timbru, cerere admisa in parte, se mai poate reezamina? vicsn vicsn Buna ziua. Am vazut ca in OUG 51/2008, se arata ca se poate face cerere de reexaminare in cazul respingerii cererii pentru ajutor public judiciar. In cazul in ... (vezi toată discuția)