avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... am dreptul sa formulez apel impotriva unei incheieri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

am dreptul sa formulez apel impotriva unei incheieri avand obiectul internarea nevoluntara?

In teorie observa ca pot declara si apel:

CPP
Art. 408 - Hotararile supuse apelului
(2) Incheierile pot fi atacate cu apel numai odata cu sentinta, cu exceptia cazurilor cand, potrivit legii, pot fi atacate separat cu apel.

Art. 409 - Persoanele care pot face apel
(1) Pot face apel:
f) orice persoana fizica ori juridica ale carei drepturi legitime au fost vatamate nemijlocit printr-o masura sau printr-un act al instantei, in ceea ce priveste dispozitiile care au provocat asemenea vatamare.

Precizez ca am facut deja contestatia cf. art. 184 (14) din CPP la instanta superioara - care refuza sa inregistreze contestatia bineinteles...
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 23:40, 16 Octombrie 2015
...atunci am sa formulez sa vedem ce se va intampla...
Legea prevede calea de atac a contestatiei in cazul prezentat de dvs, nu puteti ataca cu apel.
Acum imi dau seama ca "Incheierile pot fi atacate cu apel numai odata cu sentinta". Mai pot ataca odata aceasta incheiere prin apel, odata cu sentinta din dosarul penal principal, care sunt aproape sigur ca nu se va da deoarece nici macar nu s-a pus in miscare actiunea penala impotriva mea si am calitatea de suspect de 11 luni, adica nu sunt probe pentru Ultrajul judiciar - e un dosar prin care se urmareste amenintarea si santajarea mea, si dupa caz Privarea ilegala de libertate, Supunerea la rele tratamente, Represiunea nedreapta, Cercetarea abuziva si alte infractiuni...

Tehnic fiindca fapta nu exista, adica nu sunt acuzat de o infractiune propriu-zisa, deoarece Ultrajul judiciar este o circumstanta agravanta a altor infractiuni de care nu sunt acuzat, si prin urmare fiindca tehnic e vorba de 0 (zero) ani de inchisoare, n-as putea invoca si prescriptia ca un artificiu juridic? :)
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2015
eusaisapte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista cale de atac ordinara impotriva incheierii avand obiectul cererea de anularea amenzii judiciare? eusaisapte eusaisapte exista cale de atac ordinara impotriva incheierii avand obiectul cererea de anularea amenzii judiciare? (vezi toată discuția)
Hotararile privind plangerile impotriva actelor procurorului cf. art. 341 din cpp sunt incheieri sau sentinte? sunt atacabile cu ape? de ce nu? eusaisapte eusaisapte Hotararile privind plangerile impotriva actelor procurorului cf. art. 341 din CPP sunt incheieri sau sentinte? Sunt atacabile cu ape? De ce nu? Am o ... (vezi toată discuția)
De ce este contestatia cf. art. 341 (10) din cpp inadmisibila? eusaisapte eusaisapte Am formulat contestatie cf. art. 341 (10) din CPP astfel impotriva incheierii nelegale si netemeinice dispuse cf. art. 341 (6) din CPP Instanta a declarat-o ... (vezi toată discuția)