se poate aplica sechestu asupra unui bun mobil (autoturism), apartinind unui cumparator de buna credinta, bunul mobil fiind gajat pentru un imprumut bancar facut de fostul proprietar. trebuie mentionat ca fostul proprietar a tainuit in momentul vanzarii autoturismului faptul ca acesta este gajat. astfel in acest moment reprezentantii bancii doresc sa imi sechestreze masina. este legal? ce se poate face in acest caz?
Ei au pus gaj asupra bunului mobil pentru a-si recupera prejudiciul .Nu conteaza ca celalalt prorietar a fost de buna credintasau nu.Puteti declara in instanta ca nu ati stiut de acest lucru,dar nici vanzarea intr-o asemenea situatie nu este valabila.bunul nu trebuia sa fi ipotecat sau gajat.E procedura viciata sub toate aspectele.
Banuiesc ca fostul vanzator de rea-credinta dealtfel nu numai ca a tainuit "gajarea" bunului mobil aflat in discutie dar ma surprinde faptul ca "administratia financiara " nu a "reclamat'' interdictia de instrainare...
Este legala masura instituita de "reprezentantii bancii".
Puteti sa va indreptati cu o actiune in pretentii privind raspunderea civila delictuala (art.998-999 Cod civ.) a fostului proprietar al autoturismului aflat in discutie sau/si posibil o plangere penala-dupa caz!:-/
Am inteles. Multumesc mult pentru lamurire.
Si eu am fost mirat de faptul ca Administratia financiara nu a sesizat faptul ca masina este gajata, desi stiu ca ei au acces, impreuna cu notarii publici, la arhiva electronica a bunurilor gajate.
Sa inteleg ca, in principiu, reprezentantii bancii pot lua masina fara ca eu sa am vreun mijloc legal de a-i impiedica, iar singura mea solutie ramane recuperarea prejudiciului de la fostul proprietar!
da .
puteti face ori plangere penala si sa va constituiti si parte civila sau puteti formula in instanta actiune i n pretentii, solicitand daune morale . de asemenea, rezilierea contractului de vanzare-cumparare .