Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →
Buna!
De ceva vreme tanjesc dupa minunea de a avea un copil. Eu lucrez de 1 an la o companie nationala si am contract de munca pe perioada determinata (2 ani).... sunt angajata in locul unei colege care este in concediu de maternitate (in decursul acestui an *de perioada determinata* m-am transferat dupa 5 luni la un alt departament, din aceeasi institutie..... aici am 7 luni vechime).
Eu si sotul meu ne dorim fffff mult un copil, mai ales ca avem amandoi 30 de ani si..... a cam sosit momentul! Care sunt riscurile la care este supus contractul meu de munca ;) in cazul in care raman insarcinata.... fie ca nasc inaintea terminarii contractului de 2 ani sau dupa? Exista posibilitatea de prelungire a contractului sau de transformare a lui in perioada nedeterminata in cazul sarcinii? Mentionez ca am mai lucrat in aceasta companie in urma cu 6 ani (contract pe per. nedeterminata) cand mi-am dat demisia :pleasantry:
Multumesc pentru atentie!
Sa aveti o zi frumusica!:wave:
Dupa incetarea contractului de munca pe perioada determinata, veti beneficia de indemnizatie pentru somaj.
Si la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in calcul veniturile profesionale supuse impozitului pe venit realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Iar indemnizatia de somaj este asimilata venitului profesional.
Prin urmare, nu sunt probleme daca veti ramane insarcinata si intre timp contractul dumneavoastra va inceta. Veti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului. Deci, sa vi se indeplineasca dorinta cat mai curand....