buna ziua,
am o firma infiintata in 2006 care nu a functionat niciodata, la care sunt asociat unic . care sunt pasii de radiere a firmei , in cazul in care nu pot plati impozitul forfetar, in conditiile in care mi se cere certificat fiscal la radiere . Mentionez ca firma nu are active si nici un fel de patrimoniu . Ce se intampla in cazul in care nu pot plati sub nici o forma acest impozit forfetar? Nu voi putea radia firma niciodata ? Poate fi invocata raspunderea administratorului, din moment ce firma nu a avut niciodata nici un venit si in momentul aparitiei acestui impozit , constatand ca nu il poate plati , administratorul a declansat rapid (in 2 luni) procedura de dizolvare si radiere ?
va multumesc.
Trebuia radiata pana la aparitia impozitului forfetar ,insa mergeti si icercati acum sa vedeti ce se mai poate face.Spuneti la finante ca nu ati avut niciodata venit si faceti si o expertiza contabila pentru a demonstra acest lucru.
Firma nu are bani nici pentru plata impozitului forfetar . Cum poate plati o expertiza contabila?
Nu ar fi mai putin costisitoare declararea insolventei firmei de catre asociatul unic ? Am citit ca din momentul declararii insolventei , orice fel de datorie ( deci si impozitul forfetar) si penaliatati inceteaza . Este adevarat acest lucru ?
Declararea insolventei firmei este urmata de dizolvarea si radierea din oficiu a firmei ?
Costurile de dizolvare si radiere ale firmei sunt mai mari in cazul in care acestea se fac in mod voluntar, fata de cazul in care sunt facute dupa declararea insolventei ?
In cazul declararii insolventei e neaparat nevoie de vreo expertiza? Daca da cum poate firma sa faca o expertiza daca ea nu are din ce plati? ( Nu a avut si nu are venituri ci are datorii - impozitul forfetar)
Cum isi poate statul recupera datoriile ( impozitul forfetar si penalitatile la neplata acestuia ), daca firma nu le poate plati si administratorul nu este vinovat de acest lucru ( neplata s-a datorat incapacitatii de plata nu relei credinte) ? ce se intampla in acest caz? Se poate invoca raspunderea administratorului ?
Va multumesc anticipat .