avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

in anul 2006 am contractat un credit bancar de nevoi personale. Am efectuat plati in cont timp de un an apoi am ramas fara servici si nu am am mai putut plati rata. Pana in urma cu o o luna nu m-a contactat nimeni ca sa mai platesc ceva. Defapt si uitasem de credit. Acum am servici si la biroul de salarizare s-a primit o executare silita de la un executor cu sentinta de executare silita. Am aflat cand am primit lichidarea, este corect si legal sa ma execute silit dupa atata timp si la o suma mai mare decat creditul cu 50%.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:20, 16 Octombrie 2015
puteti depune contestatie la executare, insa este nevoie de un studiu aprofundat al acestor acte de executare si de creditare.
Buna ziua Dle. Avocat,
Nu am acces la aceste documente intrucat au fost primite de societatea la care imi desfasor activitatea iar eu nu am primit nimic la domiciliu.
Pe ce termen era creditul? Dreptul la executare pentru toate ratele scadente cu mai bine de 3 ani în urmă față de momentul când au făcut cererea de executare silită este prescris. Trebuie să faceți contestație la executare și să invocați prescripția dreptului la executare silită.
danone67 a scris:

Buna ziua Dle. Avocat,
Nu am acces la aceste documente intrucat au fost primite de societatea la care imi desfasor activitatea iar eu nu am primit nimic la domiciliu.


o sa va rog sa adresati o cerere angajatorului sa va comunice toate actele aflate la dosarul dvs. de persoanal; dupa ce aveti aceste acte ( cu cant mai repede cu putinta) depuneti contestatie la executare daca situatia se prezinta asa cum am precizat mai sus. Mult succes
Pentre ce să solicite actele din dosarul de personal domnule avocat? Cam ce act considerați că ar putea găsi acolo, în afară de o adresă de poprire ? V-o spun eu, niciunul.
În plus, există riscul de a pierde termenul de contestație, dacă executorul a afișat înștiințarea deja, la domiciliul debitorului.

@Danone67 Depuneți contestație la executare, înainte de a se împlini 15 zile de la data când s-a înființat poprirea, deoarece atunci e și momentul cel mai probabil când puteați fi anunțat de poprire
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2015
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Executare silita pornita in 2012 Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Matusa mea a avut 2 credite in franci elvetieni la pireus bank. In 2012 s-a inceput executarea silita prin executor - fara incuviintarea instantei- ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am avut un contract de credit cu un ifn, nu s-au mai ... Gabriela6273893 Gabriela6273893 Buna ziua, am avut un contract de credit cu un ifn, nu s-au mai platit ratele o vreme, dupa care, in luna decembrie am achitat integral creditul. Am primit ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire asupra veniturilor desi plata creditului restant se face regulat adriana_max adriana_max Va rog dati un sfat daca se mai poate face contestatie la executare silita prin poprire asupra veniturilor sau altceva. Iata cazul : este vorba despre un ... (vezi toată discuția)