avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... incalcare contract sau nu?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

incalcare contract sau nu?

Acum cateva zile in urma unei facturi neplatite pe care oricum intentionam sa o platesc in momentul in care ajungeam in tara am primit un mesaj de la telekom in care eram anuntat ca datele mele personale au fost trimise catre Top Factoring pentru recuperarea creantelor. Ca urmare a acestui mesaj doresc sa inchei contractul cu Telekom romania (mai am cca 9 luni de contract cu ei din 2 ani). Nu mi se pare normal ca datele mele cu caracter personal sa fie transimse oricui dupa bunul plac al Telekom Romania. Este legala procedura de a-mi vinde/pasa datele personale catre Top Factoring?
Au fost transmise doar datele personale pentru ca cei de la Top Factoring să vă notifice în legătură cu întârzierea la plată, probabil. Legea îi obligă să vă notifice în legătură cu transmiterea datelor cu caracter personal, este deci doar o formalitate.

Cele mai mute corporații și-au externalizat serviciile de transmitere notificări către debitori pentru a-și reduce costurile cu personalul. Este legal.
Deci sa inteleg ca este ok ca orice companie sa furnizeze datele personale ale clientilor? Pentru ca in acest caz intentia mea (dupa ce am achitat factura catre Telekom Romania) inca ramane aceeasi. Doresc sa renunt la serviciile Telekom. Si sigur mi se va cere sa platesc abonamentul pana la expirarea perioadei contractuale, lucru pe care nu intentionez sa il fac. Ma pot obliga sa raman clientul lor?
am facut si eu un credit la banca pe data de 16.10.2015 si am citit contractul si cria urmatoarele .banca poate acorda tertitilor datele mele cu caracter persona si putea fi prelucrate si de catre terti si mai jos era afirmatia: santeti de acord si erau 2 raspunsuri DA sa NU si iam spus ofiterulkui de credit ca nu sant de acord stiti ce mia spus? daca nu santeti de acord atunci nu putem incheia contractul si actele se vor anula.
asa si cu firmele de telefoane ,indiferent de care e vb toate au aceiasi practica.
de aceea stau pe cartela de mai bine de 11 ani si nu ma deranjeaza nimeni .
Contractele de credit contin clauze abuzive referitoare la comisioane (cel mai des de administrare dar si altele) si la modul de percepe a dobanzii. Acestea pot fi contestate in instanta. [editat] Toate cele bune.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi primite pentru un abonament care trebuia sa fie anulat mi19765 mi19765 Buna ziua, La inceputul anului am luat o cartela cu numar si un fel de abonament atasat de la Telekom. Aveau o promotie conform careia pot incerca gratuit ... (vezi toată discuția)
Factoring nico_mirea nico_mirea Factoringul este la ora actuala, un subiect la moda. Se vorbeste despre cesiunea de creante, dar in special pentru facturile cu un anumit termen de plata, unii ... (vezi toată discuția)
Taxa reziliere telefonie mobila Felixya Felixya Buna ziua. In data de 22 oct 2012 se incheiau cele 24 luni contractuale cu Vodafone pentru abonament si telefon. Pe data de 2 oct 2012 (aproximatie, nu mai ... (vezi toată discuția)