avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Sotiei i sa dat un preaviz incepand cu data de 21.09.2015 , conform art.65 din CM (desfiintarea locului de munca din lipsa de comenzi) , urmand ca pe data de 19.10.2015 sa-si faca lichidarea.As dori sa stiu daca la data incheierii lichidarii ar trebui sa primeasca si toate drepturile financiare rezultate din munca prestata pana la aceasta data cat si bonurile de masa aferente zilelor lucrate . As dori sa-mi specificati si articolul din lege
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 16 Octombrie 2015
Art.40 C.mun.
...
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
...
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
....

Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Art.166 C.mun.
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
.......

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zile de concediu ramase DanielMarian DanielMarian Am tot citit pe forum, stiu cum se calculeaza suma pe zi, dar am alte cateva intrebari. Am 22 de zile de concediu ramase (17 normale + 5 de la ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - achitare datorii fata de angajat la pensionare doru58 doru58 Ce articol sau act normativ poate obliga pe angajator ca, la incetarea raporturilor de serviciu unui angajat(pensionare la termen-limita de varsta), ... (vezi toată discuția)
Demisie petricaa petricaa buna ziua! mi-am dat demisia in urma cu 10 zile, vreau sa stiu daca in momentul cand plec ar trebuii ca firma sa imi dea drepturile salariale din urma( am de ... (vezi toată discuția)