avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii - achitare datorii fata de angajat la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii - achitare datorii fata de angajat la pensionare

Ce articol sau act normativ poate obliga pe angajator ca, la incetarea raporturilor de serviciu unui angajat(pensionare la termen-limita de varsta), angajatorul sa achite toate datoriile pe care le are fata de angajat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:12, 20 Noiembrie 2013
Codul Muncii:
Art.40 (2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
...


art.166 (1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
...

Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

Va multumesc ptr. raspuns, dar nu drepturile salariale nu le-am primit, este vorba despre drepturile de echipament(o suma de bani), pe care nu am primit-o nici dupa 4 luni, de cand am iesit la pensie. Daca puteti sa ma ajutati, va multumesc anticipat.
In categoria drepturilor salariale nu intra numai salariu , ci si alte drepturi asimilate acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz vladchiru vladchiru Sotiei i sa dat un preaviz incepand cu data de 21.09.2015 , conform art.65 din CM (desfiintarea locului de munca din lipsa de comenzi) , urmand ca pe data de ... (vezi toată discuția)
Compensarea in bani a zilelor de concediu Geanina92 Geanina92 Buna ziua, am si eu o intrebare, poate ma puteti ajuta. Sotul meu si-a dat demisia de la fostul loc de munca in 31 Iulie. I se mai cuvin si bani pentru zilele ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale Birtolon Birtolon Cînd pot primi salariul și banii de concediu de odihnă neefectuat după încheierea preavizul ui? (vezi toată discuția)