avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensarea in bani a zilelor de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensarea in bani a zilelor de concediu

Buna ziua, am si eu o intrebare, poate ma puteti ajuta. Sotul meu si-a dat demisia de la fostul loc de munca in 31 Iulie. I se mai cuvin si bani pentru zilele de concediu, mai exact 13 zile de concediu. A primit luna aceasta doar drepturile salariale ce i se cuvineau pentru luna Iulie. Cand a intrebat de banii pentru zilele de concediu i s-a comunicat ca doar luna viitoare, ca asa e regulamentul. Se poate asa? Nu ar trebui sa ii primeasca pe toti acum in August, nu in Septembrie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 10 August 2018
1. Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

2. In speta, in luna august trebuia sa se faca si compensarea in bani a CO neefectuat.
Multumesc frumos de raspuns, asa stiam si eu, dar dansii ziceau de ceva politica de a lor. Eu as vrea sa le dau fix din lege unde anume se specifica acest fapt. Pentru ca am impresia ca nu asa trebuie sa se procedeze.
Va multumesc
Vedeti art.166 alin.1 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zile de concediu ramase DanielMarian DanielMarian Am tot citit pe forum, stiu cum se calculeaza suma pe zi, dar am alte cateva intrebari. Am 22 de zile de concediu ramase (17 normale + 5 de la ... (vezi toată discuția)
Pot sa solicit plata zilelor de concediu de odihna suplimentare ca si persoana cu dizabilitati? Melinda_Sz Melinda_Sz Maine urmeaza sa fac lichiderea la locul de munca si abia acum am aflat ca aveam dreptul la minim 3 zile de concediu de odihna suplimentar ca si persoana cu ... (vezi toată discuția)
Demisie Ionela2396 Ionela2396 Bună ziua. Astăzi am fost oarecum împinsă de a-mi preda demisia. Inițial vorbisem cu șefu sa intru în preaviz de astăzi pana în data de 30,doar ca ... (vezi toată discuția)