avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract de vanzare-cumparare in cadrul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract de vanzare-cumparare in cadrul familiei

Buna ziua!As dori sa stiu daca parintii care vand o casa,au nevoie de acordul copiilor,sau mai bine zis daca copiii pot fi dezmosteniti.Multumesc!
O întrebare nu are legătură cu alta, nu e același lucru.
Parintii pot face ce vor cu averea lor, pot vinde fără acordul cuiva. Nimeni nu e obligat sa lase moștenire, însă nu pot dona dacă prin donatie incalca rezerva succesorala a copiilor.
Mai pe larg puteti intreba si descrie situatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre donatie cota de apartament Dorky Dorky Situatia sta in felul urmator. Apartament pe numele sotilor, sotia decedeaza, finalmente dupa cativa ani se face dezbaterea succesorala. Fiecare dintre sot si ... (vezi toată discuția)
Donatie redactata gresit ?? anapopana anapopana Buna. Tatal meu (decedat din 2006) i-a lasat in 2004 uneia dintre nepoatele sale (fata uneia dintre fiicele sale) cu act de donatie, o casa si ceva pamant ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)