avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestari servicii UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestari servicii UE

Buna ziua,

Sunt PFA, neplatitor de TVA, la norma de venit.
Sunt inregistrat in ROI si am cod special de TVA valabil doar pentru UE.
Prestez servicii de tip graphic design.

1. Daca facturez catre un client persoana fizica din cadrul UE, trebuie sa facturez cu TVA sau fara?
2. Daca facturez catre un client persoana impozabila, dar neinregistrat in scopuri de TVA, trebuie sa facturez cu TVA sau fara?
3.Daca facturez catre un client persoana impozabila, inregistrat in scopuri de TVA cu cod valid VIES, trebuie sa facturez cu TVA sau fara?
4. Daca facturez catre un client persoana impozabila, care zice ca este inregistrat in scopuri de TVA, dar nu poate sa imi furnizeze un cod VIES valid, cum procedez?

Deasemenea, in cazurile mai sus mentionate, in care trebuie sa facturez fara TVA, folosesc CUI-ul de la infiintare sau CIF-ul cu RO (VIES-ul)?

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Servicii it la firma din ue neinscrisa in roi (vies) alexu33 alexu33 Va salut! Prestez servicii IT la diverse persoane fizice si juridice din UE. Eu sunt microintreprindere dar am cod ROI (RO....) si deci sunt inregistrat IN ... (vezi toată discuția)
Regimul tva la facturile externe intracomunitare alexj alexj SC [b]neplatitoare de TVA[/b] in Romania, [b]inregistrata in ROI in scopuri TVA[/b] doreste sa stie cum se emit facturi externe pentru prestari servicii ... (vezi toată discuția)