avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezerva testamentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezerva testamentara

Bunicul meu a facut testament si a lasat cea mai mare parte din mostenire casa, pamant la copii , fara tatal meu Bunica mea nu apare in testament -e decedata Tatal meu a primit la casatorie pamant de la bunicul meu , ceilalti copii nu au primit nimic pana la testament Acum mai are drept la ceva mostenire dupa moartea lui? Daca are cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: 2014Elena , utilizator 18:03, 21 Octombrie 2015
Da are.
Dupa decesul bunicului, tatal dvs. va trebui sa deschida succesiunea la notariat.
Testamentul facut celorlalti copii nu poate incalca rezerva succesorala a unui copil.

Tatal meu a primit la casatorie pamant de la bunicul meu

... sub ce forma a primit??? ... donatie, act de vanzare-cumparare ??? ... acest lucru o sa fie foarte important la momentul dezbaterii succesiunii.
Tatal meu este decedat, mama traieste. El a primit la casatorie prin donatie pamant de la bunicul meu, care figureaza pe un titlu de proprietate pe numele tatalui meu , ceilalti copii erau la scoala (facultate).Testamentul facut de bunic numai acum a fost aratat dupa f f multi ani , ei incercand alte metode sa faca succesiunea fara tatal meu dar au esuat .
A mai ramas o bucata de teren extravilan netrecuta in testament. De ce intreb daca legal ar mai avea drept la ceva din mostenire pt ca tatal meu locuind in aceeasi curte cu bunicul o lucrat f mult pt frati cat erau la scoala, dar si pt bunic , dar daca legal nu este nici un drept nu avem ce face. Mentionez ca inainte cu putin timp de a muri , (sub un an ), avea 80 ani , bunicul a fost luat la oras si ingropat de unul dintre copii , care a ingropat acolo si pe bunica mai tarziu (au luat toate bunurile pe care le aveau atunci, bani la CEC, aveau pensie ) Va multumesc
Am uitat sa mentionez ca in testament bunicul a scris ca are n copii si lasa la (n-1) copii specificand ce lasa la fiecare, in testament nu apare numele tatalui meu si nici faptul ca i-o dat teren la casatorie Acum fratii tatalui meu cand merg la notar pt succesiune sunt obligati sa ma cheme pe mine si mama (tata decedat), daca nu deschid eu succesiunea ? Notarul le poate face actele fara sa fiu acolo? sau rezerva succesorala nu va fi trecuta pe ei ? Va multumesc
As dori o informatie legata de locul unde se poate face legal succesiunea dupa testamentul lasat de bunicul meu. El a locuit in alt oras cateva luni la un fiu dar fara flotant pe buletin, aici a fost ingropat si tot in acest oras a facut testamentul la notar. Nu este obligatoriu sa se faca succesiunea in locul unde are domiciliul pe buletin? Toti fratii din testament sunt in acel oras mai putin cel care nu a fost trecut in testament .
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesiune dupa bunici 2014Elena 2014Elena A murit bunicul meu, dupa cativa ani a murit si bunica in acelasi an cu tatal meu Fratii tatalui meu au facut succesiunea fara tatal meu, au falsificat anexa 1 ... (vezi toată discuția)
Mostenitoare sau nu?! ContSters235906 ContSters235906 Buna ziua, Matusa tatalui meu,a fost casatorita,a divortat..apoi sotul sau a decadat...nu au niciun copil,in urma cu un an de zile am primit vestea ca mi-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tatălui meu ia fost facut un testament prin care bunicul ... Andreea_georgiana Andreea_georgiana Buna ziua Tatălui meu ia fost facut un testament prin care bunicul meu ia lasat lui toată averea.. In acel testament este trecut si pământul din câmp ... (vezi toată discuția)