avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesiune dupa bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesiune dupa bunici

A murit bunicul meu, dupa cativa ani a murit si bunica in acelasi an cu tatal meu Fratii tatalui meu au facut succesiunea fara tatal meu, au falsificat anexa 1 data de primarie, acum este pe rol anularea succesiunii .Au mai facut un testament cand tata traia dar pe care l-am vazut abia acum in instanta si prin care bunica lasa mostenire ca si cum dupa bunicul ea ar fi mostenit totul , fara copii.
Fratii tatalui meu considera ca eu nu mai am drept de mostenire pt ca tatal meu a primit la casatorie pamant trecut pe titlu de proprietate si ce a ramas dupa decesul bunicului si a bunicii este a lor. Ei vor sa dea mostenirea in judecata .Eu pot sa pierd din pamantul primit de la tatal meu dupa succesiune si intabulat si pamantul cumparat cu act de vanzare de la el? Bunicii au locuit langa casa noastra, tatal meu le-a lucrat pamantul 50 de ani ceilalti frati fiind la oras. Cat au fost in viata bunicii au avut relatii bune cu tatal meu . Eu nu doresc decat o mica parte din curtea casei dupa bunici, nu pamantul care desi e pe titlul de proprietate al bunicului ei il folosesc
va multumesc
Cel mai recent răspuns: 2014Elena , utilizator 14:03, 18 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Am multe nelamuriri si momentan nu am bani sa merg la un jurist de specialitate de aceea cer aici ajutor.
1. Cum a putut un notar sa faca un testament cand nu era facuta succesiunea dupa bunicul - casa si pamantul fiind trecute pe bunic , in testament bunica scrie ca are 2 copii cand de fapt erau 3 (la cei 2 lasa mostenire tot ce o ramas dupa bunicul). Tatal meu o primit pamant cand s-a casatorit, el si mama mea au facut o casa si anexe alaturi de casa bunicilor. Nimeni nu ar mai fi cerut ceva din mostenire dupa decesul bunicilor daca fratii tatalui meu care locuiesc in alt judet nu ar fi contestat ca eu si mama mea (tata e decedat ) 3 ari din curtea casei , suprafata trecuta corect in titlul de proprietate si care este intabulata dupa ce am facut succesiune de la tatal meu. Ei acum ne ameninta ca ne ia aceasta suprafata. Nu le convine ca , curtea casei bunicilor nu e destul de mare. Accept ca bunica a facut testament pt cei 2 frati dar, doar 1/4 sa fie in testament si eu sa mai primesc o cota din ce a ramas de la bunicul cand tatal meu traia daca se facea la timp succesiunea.
Toti copii au ajutat pe bunici de -a lungul vietii , dar cel mai mult tatal meu ca a locuit permanent alaturi de ei.
2. S-a facut suucesiunea dupa bunici la notar o data, dar acum e in anulare in tribunal pt ca lipseste din acte tatal meu.
3. Dupa anulare cineva va deschide succesiunea prin judecatorie nefiind intelegere intre mostenitori, care sper sa se faca repede sa mai aiba si mama mea cativa ani de liniste.
De aceea mai cer ceva pt ca fratii tatalui meu au terorizat-o pe mama atata ei cat si prin vecini indusi in eroare (eu locuiesc in alt judet )
va multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Tatal meu nu a fost chemat la notar pt succesiune, s-a facut dupa moartea lui , a murit bunica si nu peste mullt timp tatal meu , succcesiunea se va anula in mod sigur.
Au mai facut o ilegalitate , au indus in eroare notarul , astfel ca nu au putut folosi acel testament , doar au indus in eroare vecinii bunicilor ca detin acea proprietate conform testamentului.
Ei ne ameninta ca ne ia din terenul primit de tatal meu de la bunici cand s-a casatorit si care e intabulat , dar cred ca nu au nici o sansa. Deja acel teren a devenit proprietatea noastra , mai poate dupa 50 de ani sa fie revendicat ?
Ce inseamna sa dai mostenirea in judecata? Sa inteleg ca daca ar fi facuta succesiunea si impartirea bunurilor, unul dintre mostenitori sa ceara redeschiderea succesiunii?

multumesc pt raspunsuri
Intradevar au indus in eroare notarul , cu buna stiinta sau nu , pt ca bunica scrie ca am 2 copii si las la cei doi........, ca si cum tatal meu nu ar fi existand Poate ca fratii au considerat ca tatal meu avand titlu de propietate separat de bunici nu mai face parte din familie .Nu a primit citatie ca se trimite recomandat cu confirmare de primire ca altfel posta o lasa in gard si se poate sa nu mai gasesti citatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune si testament ! Crina2525 Crina2525 Buna seara , INTREBAREA MEA ESTE URMATOARE! Bunica mea in varsta de 80 ani , a mostenit de mama ei un testament in care scrie citez: las toate bunurile mobile ... (vezi toată discuția)
Rezerva testamentara 2014Elena 2014Elena Bunicul meu a facut testament si a lasat cea mai mare parte din mostenire casa, pamant la copii , fara tatal meu Bunica mea nu apare in testament -e decedata ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)