avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda platita la agentul de circulatie in 2011, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda platita la agentul de circulatie in 2011, executare silita in 2015 - HEEELP

Buna ziua, va cer ajutorul legat de o amenda achitata la agentul de circulatie in Prahova, in 2011. atunci stiu ca agentul mi-a spus ca nu mai e necesar sa trimit dovada achitarii. Intre timp am pierdut-o. Am primit de la primarie executare silita fara nici un avertisment. In acesti 4 ani am platit impozite si altele pe la primarie, dar nimeni nu m-a instiintat de aceasta amenda contraventionala. Am trimis la Pol Prahova o cerere prin care solicit o copie a chitantei care a ramas la agent si mi-au trimis raspuns ca trebuia sa trimit copie dupa plata amenzii- eu stiu din lege ca nu e necesar fiind platita direct la agent. Ma puteti ajuta? Se poate ca chitantierul politistului sa fi fost fals?
Am citit in noul cod fiscal ca amenzile se prescriu dupa cinci ani.
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2015
luc1kws, utilizator
Cel mai recent răspuns: julaikos , utilizator 20:39, 21 Octombrie 2015
Buna ziua!
Da, si creantele fiscale se prescriu, dar in anumite conditii. In primul rand, se prescriu in 5 ani, incepand cu 1 ianurie a anului urmator celui in care a fost constatata creanta. Apoi, trebuie ca in acesti 5 ani sa nu fi intervenit vreun act care sa intrerupa termenul de prescriptie.
Situatia e ciudata, oricum...am vazut recent situatii si mai ciudate, cu titluri execurotii emise pe baza unor amenzi date in 2005 si 2008, unele platite. Primaria a motivat ca stie ca este o problema pentru ca "nu s-au armonizat" sitemele celor de la CEC cu evidentele lor, astfel incat multi din cei care au efectuat platile figureaza in continuare la primarie ca datornici.


Cu stima,
Am si eu o nedumerire MARE on-topic !?
In acest stat de drept, daca am primit o amenda, o platesc si in urmatorul an nu imi apare ca neachitata la Fisc, NU INSEAMNA ca am platit-o in timp util ?
...cu alte cuvine ANAF isi "rezerva dreptul " de a fi incompetent si sa "isi aduca aminte" de acea amenda peste ani ?
... daca DA:
- noi toti CONTRIBUABILII cinstiti ar trebui sa tinem in casa ( la banca, etc ) o adevarata arhiva cu istoricul platilor noastre ?
- daca de pilda in 2015 Fiscul ne acuza de o amenda neachitata acum cativa ani, dupa care care eu, contribuabilul cinstit demonstrez ( cu timp pierdut, cheltuieli, nervi, etc ) ca am achitat-o, organul de stat INCOMPETENT nu ar trebui penalizat ??? ...macar ca sa nu mai faca asa ceva...
Parca se vehicula ceva cu Romania lucrului bine facut ...
Acelasi lucru il patesc eu de cativa ani cu o amenda de circulatie platita online in 2012,si care in 2013 mi-a aparut ca neplatita si cand am platit impozitul am dus dovada platii online,au bagat in sistem seria chitantei,dupa care in 2014 aceeasi amenda la fel apare neplatita,iar anul acesta aceeasi situatie,basca imi aparea ca am si o restanta pe ultimii 3 ani la impozitul unei masini radiate in 2010! A trebuit sa caut si certificatul de distrugere al masinii respective,desi la primarie a ramas un exemplar din cele 2 pe care le-am primit de la remat...
Din pacate este greu sa se gaseasca un vinovat sau in vreun fel sau altul sa se faca dreptate pentru timpul pierdut de cetaneti din incompetenta sistemului birocratic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi circulatie Ersin Dervis Ersin Dervis am si eu o intrebare! Amenzile de circulatie neplatite care au ajuns la fisc si sunt trecute la impozitul pe locuinta se prescriu? daca da dupa cat timp ? (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Amenzi neplatite Talida Covaci Talida Covaci Buna ziua, Revin cu doua intrebari legate de amenzi: 1.Dupa doua amenzi neplatite la RATB, DITL a emis titlu executoriu, iar persoana amendata este ... (vezi toată discuția)