avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anulare cod TVA dpdv al beneficiarului
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anulare cod TVA dpdv al beneficiarului

Buna ziua
Am primit o factura de la un furnizor a carui cod de tva a fost anulat. Am inteles ca beneficiarul trebuie sa-si includa tva deductibil in costul marfurilor prin formula:
371 = 401 2000
De asemenea, beneficiarul isi vinde marfa, isi colecteaza tva, face descarcarea de gestiune in mod normal.
Am inteles ca intreaga valoare a facturii furnizor, respectiv 2000 lei este nedeductibila.
Intrebarile mele sunt: care este formula contabila pentru aceasta inregistrare? Ceea ce am prezentat mai sus este corec?

Alte discuții în legătură

Tva la borderoul de achizitie (si intracomunitar) artemis2011 artemis2011 Am cumparat marfa (decoratiuni si mobila) de la cateva persoane fizice din targuri, atat din tara ( in valoare de 5000 lei cat si din UE ( in valoare de 7000 ... (vezi toată discuția)
Perisabilitati magazin alimentar simonazbug simonazbug Am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva , nu stiu daca un magazin ce comercializeaza produse alimentare poate sa inregistreze perisabilitati la mezeluri, ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune anairam_unid anairam_unid Buna ziua, Am o firma care are comert cu amanuntul insa a vandut doar cu factura ,firma este neplatitoare de tva.Intrebarea mea este cum se descarca ... (vezi toată discuția)