Am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva , nu stiu daca un magazin ce comercializeaza produse alimentare poate sa inregistreze perisabilitati la mezeluri, carne ,legume si care este procentul de perisabilitate.
nu stiu nici cum sa inregistrez nota contabila .
cheltuiala este deductibila ?
HG nr. 831-2004, pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la mărfuri în procesul de comercializare.
Pentru suma care se incadreaza in limitele impuse de HG 831/2004 se face inregistrarea
371=378 cu adaosul com in rosu
371=4428 cu TVA neex in rosu
607=371 cu val mf fara 4428 si 378
este ca la descarcarea de gestiune de la sf lunii pt marfa vanduta, mare atentie la marfa pe care o scadeti sa se incadreze in acele limite si inregistrarile se fac in urma inventarului.
Diferenta care nu se incadreaza in aceste limite e nedeductibila si se colecteaza TVA!!!!!!!!!!!
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.