buna ziua! in urma divortului la notar s-a stabilit custodie comuna cu domiciliul la mama iar tatal trebuie sa plateasca minorului 25% din venituri.Tatal lucreaza in armata si pe langa salariu are norma de hrana si o suma de bani pentru chirie (desi el nu plateste chirie unde locuieste). Acesti 25 % se calculeaza doar la salariu sau se tine cont si de celelalte venituri care sunt neimpozitabile? precizez ca din luna mai a anului curent (cand s-a pronuntat divortul) tatal nu mi-a dat nici un ban pentru copil amenintandu-ma cu partajul unui credit la banca.
Cu privire la veniturile din norma de hrană, de regulă, acestea nu se iau în considerare pentru plata pensiei de întreținere. Însă, banii pentru chirie trebuie luați în considerare.
Cel mai bine este să solicitați unui executor judecătoresc executarea sumelor restante și a sumelor curente prin poprire direct la angajator.
Puteți apela la executor în vederea executării silite.
La.notar nu s-a stabilit, asa v-ați înteles, ar fi trebuit să vă fi înțeles în suma.fixa.
Im opinia mea, se ia în calcul norma de hrana fiind venit cu caracter constant.
Instanțele judecă în mod diferit cu privire la veniturile din norma de hrană. Sunt de acord cu gi-jane 2 asupra necesității luării în considerare a normei de hrană pentru calculul pensiei de întreținere dar majoritatea instanțelor nu judecă așa.
da,asa ne-am inteles la notar. m-am gandit ca ar fi in avantajul copilului si al meu totodata daca e procentaj 25 % deoarece asta inseamna ca pensia alimentara creste odata cu cresterea salariului. Sau cel putin asa am gandit eu. Dar ce sa zi? Eu am crezut multe si am gandit multe...realitatea este cu totul alta... Nu m-am asteptat niciodata sa ajung intr-o astfel de situatie cu omul alaturi de care am trait 11 ani.