buna ziua
as dori sa trimit prin posta cu confirmare de primire cerere pt lichidare si cerere eliberare adev de vechime.
In urma solicitarii telefonice a acestor lucruri am fost refuzat.Cum sa formulez cererea pt angajator, va rog sa mi spuneti carui legi este obligat este sa elibereze adev si cit este termenul limita de raspuns din partea lui.Va multumesc anticipat.
,, se poate raspunde,, estela alegerea respectivei persoane dar neraspunzind printr o scrisoare nu isi asuma tacit acceptarea celor spuse de ei? persoana acuzata se gindeste sa plateasca un avocat care sa raspunda la fel oficial ca sa nu fie ceva ascuns.. adeverinta de vechime a fost trimisa tot prin firma de avocatura nu prin contabilitate sau resurse umane cum era normal.. multumesc de rabdare si sfaturi.
Intr-adevar, este la latitudinea persoanei daca raspunde sau nu. Insa neraspunderea nu inseamna ca a acceptat tacit ceea ce se mentioneaza in adresa respectiva.
am mai scris o scrisoare respectivei firme in care i se prezenta clar ca nu exista pe contract ca ar fi fost trecut ca fiind angajat ca si sef schimb si alte chestii concrete, am mai primit un raspuns de la acestia de data aceasta fara a fi trimisa cu confirmare de primire in care se spunea ca desi,, solicitarea nu este acoperita cu argumente legale necesare raspunsul este acelasi ,, in ACELASi timp mai jos apare amenintarea,, ca lipsa pina in prezent a unui demers al societatii pt recuperarea prejudiciului constind in contravaloarea piesei nu inseamna renuntarea la acest drept,,
noi ne gindeam sa continuam demersul prin mergerea la itm, intrebarea mea este care este demersul legal pe care ei pot sa l faca ? nu trebuie dovezi pt inceperea unei actiuni de ex de depunere a unei plingeri penale la politie sau in instanta?(sincer habar nu am unde se poate depune plingere pt furt)exista vreun timp de prescriere dupa care acestia nu mai pot actiona cu amenintarea ca vor acctiona legal..etc
Solicitati in scris sa va elibereze documentele mentionate in titlul acestui topic, care nu au legatura cu predarea unui obiect.
Angajatorul va trebui mai intai sa constate paguba,s-o evalueze si apoi sa stabileasca cine este vinovat de producerea acesteia, dupa care fie se va adresa fostului salariat in vederea recuperarii c/v prejudiciului, fie se va adresa direct instantei de judecata.
actele au fost cerute in scris, cu numar de inregistrare, nu a contat...imeediat ce a cerut lichidarea la zi i s a imputat disparitia, asa cum am scris mai sus, ce s a intimplat la firma si ce constatare s a facut dpa ce a plecat din firma nu stim..
Intrebarea mea era daca se poate in instanta inaintarea unui proces daca nu exista proba concrete de ex video si daca exista vreun termen dupa care aceasta firma nu mai poate inainta procesul , o prescriere...
Adeverinta de vechime i s a dat dar lichidarea nu, chiar nu am vrea sa cheltuim bani prin tribunale cu un nebun, de aceea nu am mers inca inainte la itm.. dar nici sa tot inghit amenintari de aceea incerc sa aflu detalii pe cit se poate.