avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie de intretinere

Buna ziua! Sunt studenta in anul III, am 21 de ani , parintii mei sunt divortati si ma intretine mama. As dori sa solicit majorarea pensiei de intretinere de la tatal meu, pensie stabilita de pe vremea cand eram minora raportata la salarul minim pe economie de la acea vreme . Tatal meu locuieste in strainatate si nu ii stiu adresa de domiciliu doar cea de la firma la care lucreaza .El imi trimite bani lunar prin fratele sau care locuieste in orasul unde sta mama, insa in functie de ce cheltuielile are, cand spune ca are probleme cu banii imi trimite sume mai mici iar eu nu pot sa ma bazez pe o suma fixa si mama de multe ori abea face fata sa complecteze diferenta deoarece are salarul mai mic si nu ne dorim sa renunt eu la scoala din lipsa materiala. Ce pasi trebuie sa parcurg pentru ca sa il oblig pe tata sa imi plateasca lunar o suma fixa raportata la cat castiga nu la cheltuielile pe care le are el. Ati putea sa imi spuneti ce acte am nevoie si cam cat m-ar costa o astfel de actiune ?Este vreo problema daca nu cunosc domiciliu tatalui meu din strainatate ,iar el nu vrea sa mi-l comunice deoarece e suparat de ce nu il inteleg ca are cheltuieli mari si nu are idee cat de dificil este sa te intretii la o facultate care nu se afla in orasul in care studentul are domiciliul. Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2015
Veranka, utilizator
Cel mai recent răspuns: Veranka , utilizator 22:44, 19 Octombrie 2015
Îl puteți cita la locul de muncă din străinătate.
Multumesc pentru raspuns ! Indraznesc sa va mai pun o intrebare: pot sa ma adresez Judecatoriei in scris sau trebuie sa solict personal aceasta majorare? Eu studiez in alt oras fata de domiciliul meu stabil.
Normal că trebuie să faceți o cerere și să dovediți că sunteți în continuarea studiilor neavând resurse financiare.
Actiunea se introduce la actiunea de la domiciliul tau din cartea de identitate, timbrezi cu 20 de lei, soliciti majorarea indicand locul de munca al tatalui din strainatate.
Raportandu-ma la ce spuneti , respectiv ca pensia de intretinere a fosta stabilita pe vremea cand erati minora, iar acum sunteti majora si in continuarea studiilor, actiunea pe care trebuie sa o promovati este nu de majorare pensie, ci de stabilire pensie, pentru ca pensia stabilita in favoarea minorului a incetat de drept la implinirea varstei de 18 ani.
Dupa implinirea varstei de 18 ani se impune din nou stabilirea pensiei dar de aceasta data in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor si in functie de venitul realizat de catre parat.
Acte necesare:
- copie CI reclamanta,
- copie CI parat sau indicati CNP parat,
- copie hotararea anterioara ( cea de divort a parintilor),
- copie certificat de nastere reclamanta,
- adeverinta eliberata de institutia de invatamant ale carei cursuri le urmati,
- taxa de timbru 20 lei.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara retroactiv evrika38 evrika38 Am un fiu de 21 de ani.Pana la 18 ani tatal lui a platit o pensie de intretinere insa la un moment dat acesta a introdus actiune pentru diminuarea cuantumului ... (vezi toată discuția)
Model de cerere pensie alimentara admin12 admin12 Buna seara ! Nu stiu cum sa formulez [b][u]o cerere pentru solicitare pensie alimentara copii majori[/u]. [/b]Nu stiu in baza carui temei legal sa o ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere neplatita budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna seara ! Dupa divortul de acum 10 ani cei doi copii ai nostri ,acum minorul in varsta de 17 ani respectiv studentul de 20 ani , au ramas in custodia ... (vezi toată discuția)