avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum poate parasi Judecatorul cauza in timpul judecatii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum poate parasi Judecatorul cauza in timpul judecatii ?

Speta: Proces penal, judecatorul X judecat 6 termene. La al 7-lea termen, Kinder Surprise: apare alt judecator !

Nu e vb de incompatibilitate sau recuzare sau abtinere. Ce poate fi?
Oricum, sub aspect procedural, nu ar fi trebui sa primim explicatii referitor la schimbarea judeului?

Sper sa ma lamuriti.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 13:14, 20 Octombrie 2015
Completul de judecată trebuie să rămână acelaşi în tot cursul judecării cauzei. Când acest lucru nu este posibil, completul se poate schimba până la începerea dezbaterilor. După începerea dezbaterilor, orice schimbare intervenită în compunerea completului atrage reluarea dezbaterilor.
Eu intreb, tot eu raspundȘ

judecatorul in speta, a fost promovat de la judecatorie la Tribunal, prin decizie, si astfel a parasit cauzele aflate in faza de cercetare judecatoeasca. Si, da, este posibil legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal metulica metulica am fost inculpat intr o cauza la curtea de apel buc si la primele 3 termene a fost judecator sa zice judecatorul X la al 4 lea termen in locul jud X A VENI UN ... (vezi toată discuția)
Judecatorul RANYAtrans RANYAtrans Daca pe parcursul judecari cauzei fond Judecatori s au schimbat de 4 ori Al 4 judecator in 4 termene a inchis cauza si a pronuntat sentinta Fiind la primul ... (vezi toată discuția)
Judecator promovat ciurli_si_burli ciurli_si_burli Ce se intampla in cazul in care un judecator este promovat la o instanta superioara si se schimba astfel judecatorul care judeca un caz/dosar penal? (vezi toată discuția)