avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ciobanul refuza sa dea oile inapoi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ciobanul refuza sa dea oile inapoi

In baza unei intelegeri verbale ( asa e de zeci de ani ) mama mea si-a incredintat oile propietarului unei stane din zona platind si o suma de bani pentru fiecare oaie. Ciobanul se obliga sa le pasca si sa-i dea o cantitate de branza atunci cand ii va returna oile . Aici este problema ca la sfarsitul perioadei de pasunat acesta spune ca 4 din cele 6 oi au fost mancate de lupi si el nu are ce sa dea inapoi. In afara de topor, furca sau coasa ( care i-au fost taranului aproape din totdeauna) mai exista si ceva lege in tara asta pentru asemenea situatii ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:58, 19 Octombrie 2015
Este vorba de o acțiune în răspundere civilă contractuală, formulată în funcție de data când au fost predate oile- respectiv art. 969-970 (vechiul cod valabil până în 2011) sau art. 1349-NCC.Cu toate că a fost o convenție verbală se poate dovedi cu martori predarea acestora ciobanului inclusiv faptul că acestea au fost înregistrate la Primărie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce va place sa gatiti? hanselline hanselline Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac? Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu ... (vezi toată discuția)
Prietenul meu nevorbitor ContSters167247 ContSters167247 Daca aveti timp si vreti sa ne faceti partasi la bucuriile pe care le ofera compania unui prieten (cica) nevorbitor, am rugamintea sa o faceti. [b]Catelul ... (vezi toată discuția)
Definitii despre viata rodica_post rodica_post Un mesaj foarte frumos pentru toti Cind tu aveai 1an ea te hranea si te imbaia. I-ai multumit plingind toata noaptea. Cind tu aveai 2 ani ea te-a ... (vezi toată discuția)