avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie insotitor pentru persoana handicap gradul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie insotitor pentru persoana handicap gradul 1

de indemnizatie de insotitor pentru persoana cu handicap gradul 1 se beneficiaza chiar daca esti salariat ?
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 09:17, 20 Octombrie 2015
buna , parerea mea este ca se poate beneficia si de indemnizatia de insotitor atata vreme cat nu aveti si un certificat de incapacitate de munca .
Slavinia a scris:
O persoană cu dizabilităţi se poate angaja. În baza Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap persoanele cu handicap au dreptul să lucreze şi să primească şi indemnizaţia lunară, bugetul complementar şi indemnizaţia de însoțitor. Doar o persoană care are şi calitatea de pensionar de invaliditate nu se poate angaja.
tudorvaleriu a scris:

Slavinia a scris:
O persoană cu dizabilităţi se poate angaja. În baza Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap persoanele cu handicap au dreptul să lucreze şi să primească şi indemnizaţia lunară, bugetul complementar şi indemnizaţia de însoțitor. Doar o persoană care are şi calitatea de pensionar de invaliditate nu se poate angaja.

imi cer scuze,cred ca nu s a inteles intrebarea ?O persoana ,barbat de 58 de ani are pensie de invaliditate gradul 1 cu drept de insotitor.Sotia care acum il ingrijeste este salariata.INTREBARE ? poate beneficia de indemnizatia de insotitor pentru sotul ei fiind si salariata ? Multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
buna , ok am inteles care problema , domnu nu trebuie sa-si angajeze neaparat sotia ca si insotitor ca sa primeaca bani cel putin in cazul pensie de boala caci bani de insotitor vin direc in cuponu de pensie fara nici o problema ca ar trebui angajat pe cineva si atunci doamna poate merge la servici linistita

o intrebare domnu are si certificat de handicap , ce grad daca are ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gradul 1 cu asistent social ingagaby ingagaby va rog sa -mi raspunde-ti ,daca un pensionar gradul 1 de invaliditate are dreptul sa ceara asistent social in locul indemnizatiei de insotitor si daca este ... (vezi toată discuția)
Se poate lua in acelasi timp atat pensie de invaliditate cat si pensie pe caz de boala ? ANDREEAteoela ANDREEAteoela am si eu o nelamurire. situatia mea este urmatoarea: tatal meu are 53 ani a lucrat 26 de ani dar ultimi ani nu a mai lucrat si a figurat fara nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav, doresc semnare contract de munca. rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Sunt o persoana cu handicap grav, am o pensie de invaliditate, indemnizatie de insotitor si mai primesc si indemnizatea de incadrare in grad de ... (vezi toată discuția)