avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate gradul 1 cu asistent social
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate gradul 1 cu asistent social

va rog sa -mi raspunde-ti ,daca un pensionar gradul 1 de invaliditate are dreptul sa ceara asistent social in locul indemnizatiei de insotitor si daca este posibil unde trebyie sa ma adresez .Mentionez ca la acordarea gradului 1 de invaliditate mi s-a spus ca s-a scos din lege asistentul social si a ramas indemnizatia de insotitor

Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ingagaby , utilizator 07:50, 18 Aprilie 2014
Buna , am o nelamurir ai pensie de invaliditate grad gav ce iti da drept la un insotitor sau indemnizatie de handicap grad grav cu insotitor pt ca sunt doua lucruri diferite asta e un aspect, le poti avea pe ambele daca boala tie de acel fel dar ca insotitoru va trebui sa alegi la care sa primesti ca nu il poti lua din ambele parti doar indemnizatia + pensia + insotitoru. Nu sa scos nici un asistent social din nici o lege doar ca tu poti opta dupa cum urmeaza:
-daca iei insotitoru in cadru indemnizatie aici poti alege in a primi o indemnizatie de insotitor sau in ati angaja la primaria de care aparti un insotitor asta tu alegi, doar ca aici intervine alta problema legata de primari, daca stai intro comuna mai saraca bani vin greu daca stai la oras alte e problema aici sunt bani.
-iar daca iei insotitoru in pensia de invaliditate atunci bani ii primesti direc pe cuponu de pensie in valoare de 80% din valoarea punctului de pensie e echivalent ca suma.
Asa ca ramane sa alegi tu singur cum vrei sa primesti indemnizatia de insotitor ori de la primarie si aici iar ai de ales in ati angaja pe cineva pe cine doresti tu sau un a primi bani ori in pensie unde iti vin direc acasa cu cuponu de pensie.
multumesc,daca a fost angajat in armata tot de primarie va depinde?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate lua in acelasi timp atat pensie de invaliditate cat si pensie pe caz de boala ? ANDREEAteoela ANDREEAteoela am si eu o nelamurire. situatia mea este urmatoarea: tatal meu are 53 ani a lucrat 26 de ani dar ultimi ani nu a mai lucrat si a figurat fara nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor pentru persoana handicap gradul 1 aloaurica aloaurica de indemnizatie de insotitor pentru persoana cu handicap gradul 1 se beneficiaza chiar daca esti salariat ? (vezi toată discuția)
Rog raspuns janina drula janina drula tatal meu este bolnav de cancer colono-rectal, metastaze hepatice stadiul IV, cu anus contra naturii si i s-a acordat gradul I de invaliditate cu ... (vezi toată discuția)