avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... rog raspuns
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

rog raspuns

tatal meu este bolnav de cancer colono-rectal, metastaze hepatice stadiul IV, cu anus contra naturii si i s-a acordat gradul I de invaliditate cu insotitor.
230 lei i-au pus in plus la pensiuta pe care o avea, insa mama mea care este insotitor nu a primit nimic, desi evaluarea a fost efectuata in 24 iulie , dosarul fiind depus in iunie anul acesta.Cui trebuie sa ma adresez si ce trebuie sa fac, ca mama mea sa primeasca aceasta pensie de insotitor.multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:17, 22 Septembrie 2009
Mergeti cu toate actele pe care le aveti la casa de pensii si solicitati neaparat si pentru ea pensie de urmas.
A-ti discutat cu cei de la Casa de Pensii ?
Daca tatal dvs este pensionar, indemnizatia de insotitor o primeste pe talonul sau de pensie si este egala cu salariul minim pe economie. Suma de care ati pomenit (230 ron) se primeste pe un talon separat, emis de catre Directia de asistenta sociala de pe langa Primaria de care apartineti. Daca tatal ar fi fost salariat, mama dvs s-ar fi putut angaja ca asistent personal si ar fi primit acesti bani. Asistentii personali sunt angajati ai primariei.
Cereti lamuriri si la Casa de Pensii si la Primarie.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
Florentina Mihaela, utilizator
ralucastefan2007 a scris:

Mergeti cu toate actele pe care le aveti la casa de pensii si solicitati neaparat si pentru ea pensie de urmas.


Dupa cine "urmas"????
:offtopic:

Ei, domnule Lates, in seara aceasta sunt prea bine dispusa ca sa pun intrebari retorice.
Dar vad ca v-ati pus dvs. intrebarea.

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Debit - indemnizatie de insotitor lazarflorin lazarflorin ma numesc Florin si tatal meu este pensionat pe caz de boala din 2005;in 2009 i-a venit decizia definitiva de pensie de invaliditate gr1 plus insotitor.din mai ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se acorda pensia de urmas???? gheorghes gheorghes Mama mea are in prezent o pensie de 700 lei,pensie limita de varsta,iar tatal meu a decedat in anul 1996 fiind si el pensionar la aceea vreme. Se ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de la sot sau de boala? alexandru andra alexandru andra Am o verisoara care este bolanava. I s-a depistat anul trecut tumoare maligna la san. Este pensionara cu o pensie pentru limita de varsta, in cuantum de 505 ... (vezi toată discuția)