avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Debit - indemnizatie de insotitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Debit - indemnizatie de insotitor

ma numesc Florin si tatal meu este pensionat pe caz de boala din 2005;in 2009 i-a venit decizia definitiva de pensie de invaliditate gr1 plus insotitor.din mai 2009 si pana acum a primit pensia de invaliditate plus indemnizatia de de insotitor pt mama mea plus o alta suma de bani de la casa de pensii si directia generala de asistenta sociala si protectia copilului.astazi am primit o decizie care spune ca tata a:incasat o indemnizatie acordata eronat cf legii nr 448,art 42,alin2 si are de restituit o suma de 10506lei cf art 187,alin4 din legea nr 19/2000.La cat de putine cunostinte juridice am eu,ceva nu e in regula,pt ca suma primita pt indemnizatia de insotitor nu a corespuns niciodata cu cealalta suma primita,dupa cate se pare,din perspectiva statului roman,primita necuvenit.orice persoana care gandeste logic se gandeste daca cele 2 mandate postale nu au aceeasi suma cum se poate sa-mi fi dat de 2 ori aceeasi bani???am si eu nevoie de ajutor sau un sfat in aceasta problema
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:10, 8 Martie 2011
lazarflorin a scris:
din mai 2009 si pana acum a primit pensia de invaliditate plus indemnizatia de de insotitor pt mama mea plus o alta suma de bani de la casa de pensii si directia generala de asistenta sociala si protectia copilului.

Sa stiti ca nu inteleg. Indemnizatia de insotitor se plateste pe acelasi talon. Deci tatal dvs. a primit pensia si indemnizatia de insotitor pe acelasi talon si a mai primit o suma de bani, care spuneti ca ar fi tot indemnizatie de insotitor?

De unde a primit aceasta suma de bani si cu ce titlu? Daca este tot cu titlu de indemnizatie de insotitor, inseamna ca i s-a platit necuvenit. Intr-adevar, ambele indemnizatii ar fi trebuit sa fie in acelasi cuantum, indemnizatia de insotitor este fixa.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost avizati recent de primaria unde este angajat ... Mimi22222 Mimi22222 Buna ziua, Am fost avizati recent de Primaria unde este angajat asistentul personal al tatalui mei, persoana cu handicap cu insotitor, ca de aprox. 5 ani ... (vezi toată discuția)
Incasare necuvenita - debit indemnizatii mary_123454 mary_123454 Buna ziua.Tatal meu este pensionat pe caz de boala de cativa ani.Ieri am primit o decizie prin care ne anunta ca in perioada 01.05.2009-31.10.2010 a incasat ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns janina drula janina drula tatal meu este bolnav de cancer colono-rectal, metastaze hepatice stadiul IV, cu anus contra naturii si i s-a acordat gradul I de invaliditate cu ... (vezi toată discuția)