Buna ziua.Tatal meu este pensionat pe caz de boala de cativa ani.Ieri am primit o decizie prin care ne anunta ca in perioada 01.05.2009-31.10.2010 a incasat necuvenit 10506 lei cu titlu de indemnizatie de insotitor acordata eronat conform legii nr.448 art.42,alin.2 iar debitul se va recupera de la beneficiar conform art.187 alin.4,legea nr.19/2000 imi puteti explica cum vor recupera ei acesti bani de la noi si mai ales de ce?
acesti bani se vor retine intr-un anumit cuantum lunar direct la sursa,respectiv din pensia tatalui dvs.(practic, va primi pensia diminuata cu o anumita suma de bani,pana la acoperirea debitului).impotriva respective decizii, puteti sa faceti plangere in contencios administartiv,daca dvs considerati ca este un abuz.
Nu consider neaparat ca este un abuz dar este o greseala a lor ei au trimis banii nu s-a dus nimeni sa-i ceara.Si in legatura cu contenstatia nu cred ca vom avea castig de cauza.Dar nu se va pune poprire pe toata suma nu?
stimata doamna,
se va pune poprire aferenta intregii sume, dar cu siguranta nu cu executare imidiata si dintr-o data.
Fiind si greseala lor, in aceste cazuri(din practica va spun), se va recurge la retinerea unei sume fixe lunar din pensie pana cand sa va recupera toata suma sau..va interveni decesul .
eu sper ca tatal dvs sa achite toata suma si sa revina chiar la pensia nediminuata.
av zagrean
Pensie alimentara
danimaria99
din luna noiembrie fostul sot a dus la noul servici actlele necesare ptr a-mi livra firma respectiva banii dar nici in prezent nu am primit nimic mentionez ca ... (vezi toată discuția)