Am poprire pe pensie,1/3 din suma conform legii! Lunar merg la banca sa mi deblocheze suma ramasă, de obicei cam în 10_15 min se rezolva! Luna trecuta a durat peste 2 ore...dar au deblocat toată suma! La o săptămână am fost sunat de cea care mi a făcut deblocarea și amenințat ca dacă nu vin urgent sa depun suma poprita, luna viitoare îmi vor opri dublu! Eu am făcut contestatie la poprire și am crezut ca s a sistat poprirea! Este normal? Este legal?
Da, conform art. 729 din NCPC reținerea pentru o singură poprire este de 33%, iar pentru două sau mai multe popriri se reține maxim 50% din venitul lunar net.
Dar dacă o să vă rețină mai mult luna viitoare cu scopul de a recupera greșeala angajatului, nu prea veți avea ce să-i faceți băncii.
Company Advising
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu prea aveti ce face. Cel mult o sesizare catre conducerea bancii si puteti reclama angajatul., dar nu veti rezolva mare lucru. Dvs. nu ati observat ca incasati mai mult in acea luna, fata de lunile precedente?
Poprire cont bancar
Iulia432
Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Poprire salariu
Adrian_Y
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o opinie referitoare la urmatoarea situatie:
In urma cu un an mi s-a instituit o poprire pe salariu (30%). Aceasta ... (vezi toată discuția)