avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie act vanzare cumparare

Buna ziua. Se poate contesta un act de vanzare -cumparare a unui teren?
Tatal meu a vandut fratelui meu un teren intravilan chiar inainte de a deceda. La aceasta tranzactie a participat doar fratele meu si tatal meu. Terenul era trecut in
titlul de proprietate al tatalui meu, dar era mostenire de la parintii mamei mele. Dar mama mea nu a participat la tranzactie. S-a putut face tranzactia fara ca mama mea sa semneze? Acum a decedat si mama mea si am aflat de aceasta tranzactie desi banuiam mai demult.Cert este ca acum eu nu mai beneficiez de jumatate din acest teren cum era firesc dupa decesul ambilor parinti. Dar aceasta tranzactie este legala, poate fi contestat actul in instanta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena13 , utilizator 16:09, 20 Octombrie 2015
Mergeti cu actele la un avocat pentru studiu.
TRebuie vazute actele, caci depinde de data tranzactiei, daca mama a dat vreo procura, nu stim ce e in spatele acelor acte.
Faceti verificari la primarie si la CF.
Situatia dvs. este destul de dificila,faceti succesiunea dupa mama, obtineti certificat de mostenitor, apoi incercati o actiune in instanta de anulare a contractului de vanzare-cumparare,daca a fost o vanzare-cumparare pur si simplu cu plata pretului consmenata in actul respectiv,fara sarcina(uz, uzufruct,intretinere, renta viagera),nu este considerata liberalitate succesorala excesiva si nu poate fi redusa ptr.acest motiv.
Am avut o situatie asemanatoare in familie. Parerea mea este ca titlul de proprietate s-a eliberat gresit intrucat a fost eliberat pe ginere si nu pe fiica, dar asta nu inseamna ca au avut vreo vina fratele sau tatal dumneavoastra. Presupun ca cei de la Primarie si de la Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate. Mama dumneavoastra nu a participat la tranzactie intrucat nu aparea pe titlul de proprietate (presupun), titlu ce sigur a fost intabulat in Cartea Funciara doar pe numele tatalui dumneavoastra. Omul cat traieste face ce vrea cu bunurile sale si nu ii poate nimeni impune sa vanda la un copil sau altul... Putea sa vanda si la o persoana straina. Bine ar fi sa discutati cu fratele dumneavoastra si sa va intelegeti cumva. Nu vad ca aveti vreo posibilitate de a anula aceasta tranzactie in instanta...
Nu stim asta ca nu stim cum s-au desfasurat lucrurile. Daca s-au incasat bani, daca si cine era pe titlu etc.

Alte discuții în legătură

Vinzare sau donatie !? sleo sleo buna ziua tuturor ! ca mai tot romanul mai devreme sau mai tarziu te lovesti de acte,notar ,etc. se poate sa primesc si eu un sfat sau chiar o ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare teren plimbaret plimbaret Buna ziua! Pentru a se face act de vanzare - cumparare al unui teren trebuie facuta taxa de succesiune intre mostenitori (terenul este din partea tatalui care ... (vezi toată discuția)
Trecere teren din folosință în proprietate Mariuca06 Mariuca06 Bună ziua! Cum se poate obține proprietatea pe un teren pe care îl am doar in folosință. Am act de vânzare-cumpărare pe casa, datat în 1984,iar pe ... (vezi toată discuția)