Bună ziua! Cum se poate obține proprietatea pe un teren pe care îl am doar in folosință. Am act de vânzare-cumpărare pe casa, datat în 1984,iar pe terenul aferent construcției (250 M2 care e doar o parte din terenul total al părinților) doar drept de folosință. După moartea tatălui (1994) mama a obținut titlu de proprietate pe toată suprafața (3200m2), între timp a decedat și mama și după ea nu s-a făcut succesiunea. Ce proceduri și de ce documente am nevoie pentru a deveni proprietar pe cei 250 m2? Fratii sunt implicati ațata timp cat am actul de vânzare cumpărare? Menționez că aș vrea să demarez aceasta acțiune întrucât doresc să vând suprafață numita.
Buna ziua, daca cei 250 mp. sunt inculsi in suprafata de teren de 3200mp asupra careia mama dvs. a obtinut titlul de proprietate, este necesar sa dezbateti succesiunea pentru a vi se transmite proprietatea proportional cu cota dvs. succesorala. Terenul se va imparti intre toti mostenitorii mamei dvs., deci inclusiv fratii dvs. iar la partaj puteti obtine exact lotul care va intereseaza din cei 3200mp.