avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecere teren din folosință în proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecere teren din folosință în proprietate

Bună ziua! Cum se poate obține proprietatea pe un teren pe care îl am doar in folosință. Am act de vânzare-cumpărare pe casa, datat în 1984,iar pe terenul aferent construcției (250 M2 care e doar o parte din terenul total al părinților) doar drept de folosință. După moartea tatălui (1994) mama a obținut titlu de proprietate pe toată suprafața (3200m2), între timp a decedat și mama și după ea nu s-a făcut succesiunea. Ce proceduri și de ce documente am nevoie pentru a deveni proprietar pe cei 250 m2? Fratii sunt implicati ațata timp cat am actul de vânzare cumpărare? Menționez că aș vrea să demarez aceasta acțiune întrucât doresc să vând suprafață numita.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2022
Mariuca06, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:26, 23 Noiembrie 2022
Buna ziua, daca cei 250 mp. sunt inculsi in suprafata de teren de 3200mp asupra careia mama dvs. a obtinut titlul de proprietate, este necesar sa dezbateti succesiunea pentru a vi se transmite proprietatea proportional cu cota dvs. succesorala. Terenul se va imparti intre toti mostenitorii mamei dvs., deci inclusiv fratii dvs. iar la partaj puteti obtine exact lotul care va intereseaza din cei 3200mp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren neintabulat-dilema van_allen78 van_allen78 buna ziua! legat de un teren intravilan, am o intrebare: mama a detinut un lot de teren mostenit de la tatal ei( e singura fiica a lui).acolo a facut casa in ... (vezi toată discuția)
Rol diminuat din greseala? mariamihalache mariamihalache Tatal meu a primit de la mama sa, cand s-a insurat in 1959, o parcela de 1800 m2 pe care i s-a facut rol. Cand s-au facut acte de proprietate prin 1991, s-a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare 1985 care nu are nici o valoare pentru titlu forin_04 forin_04 Buna ziua. Doresc sa fac succesiunea dupa decedarea parintilor. Exista un contract de vanzare cumparare in anul 1985 prin care parintii mei cumpara de la ... (vezi toată discuția)