avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta divort

Va rog mult sa-mi spuneti daca o hotarare de partaj de la divort este executorie?si in ce termen trebuie executata?daca a trecut termenul mai are valoare acea sentinta de partaj judecatoresc? in situatia in care unul dintre soti a decedat inainte de a declara recurs ,ramanand definitiva de la fond este un act juridic valabil?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iuly69 , utilizator 12:04, 20 Octombrie 2015
Da este valabila. O eventuala sulta stabilita prin hotarare trebuie executata in 3 ani, de catre mostenitorii interesati. Daca trec cei 3 ani de la ramanerea definitiva, ea nu mai poate fi pusa in executare silita.

Daca procesul de partaj continua prin atacarea sentintei de cealalta parte, in cauza se introduc mostenitorii celui decedat.
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta kostas_rx kostas_rx buna, imi poate spune si mie, va rog in cat timp poate fi platita sulta , daca instanta nu a precizat termenul? (vezi toată discuția)
Terrmen executare silita? IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI buna ziua imi poate spune cineva, va rog, care este intervalul de timp dintre emiterea unei sentinte civile definitiva si irevocabila si momentul in care pot ... (vezi toată discuția)
Recursul efect suspensiv ? Elena120 Elena120 Buna ziua. In cazul unui proces constand in recuperarea unei creante de catre o asociatie, hotararea data in fond poate fi investita cu formula executorie si ... (vezi toată discuția)