avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical copil

Buna ziua,

situatia este in felul urmator:
fetita noastra s-a imbolnavit. Am fost la o clinica particulara din Bucuresti la consult. Ni s-a dat un diagnostic si o foaie cu diagnosticul, spre a servi mamei la medicul de familie pentru concediu. Pe acea foaie era specificat ca se recomanda ca mama sa stea acasa cu copilul.
Am sunat la medicul de familie dar era in concediu. Ni s-a comunicat sa mergem la alt doctor, un coleg de-al medicului de familie. Sotia s-a prezentat acolo si a incercat sa explice situatia dar acest medic nu a vrut sa ii dea concediu medical de ingrijire a copilului fara a consulta si el copilul.

Cum este pana la urma? Trebuia sa dea medicul ce a consultat copilul concediu sotiei? daca acesta nu i-a dat, medicul de familie este obligat pe baza acelui document ( de la clinica particulara cu diagnostic si recomandare) sa dea concediu medical de ingrijire a copilului sau nu?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Foaie de boala ale2012 ale2012 buna ziua.azi dimineata am fost la doctor pentru ca ma simt foarte rau si sunt racita,la care mia dat concediu medical de 7 zile am intrebato daca nu ma simt ... (vezi toată discuția)
Data adeverinta concediu medical split_ro split_ro Buna ziua, Am urmatoarea situatie. In data de 02.05.2017 m-am imbolnavit. Mi-am sunat doctora de familie pentru o programare. Am discutat sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Cine acorda concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav? ciprianelena ciprianelena Dacă un copil de 2 ani şi 2 luni are pneumonie şi medicul de familie al copilului este diferit de cel al mamei, cine acordă concediul medical pentru ... (vezi toată discuția)