avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Asociat SRL - poate cere somaj ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Asociat SRL - poate cere somaj ?

Sunt asociat la un SRL care este firma de familie. Nu mi-am acordat inca dividende anul acesta, as vrea sa stiu daca pot sa fac cererea de somaj, deoarece oricum eram incadrat la salariul minim pe economie si venitul ar fi cam acelasi doar ca ar proveni din somaj.

As vrea sa stiu de ce venituri este conditionata cererea de somaj si in ce conditii pot intocmi un astfel de dosar.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 12:02, 19 Iulie 2009
Potruivit art. 20 din Legea 76/2002 puteti avea calitatea de asigurat in sistemul asigurarilor pentru somaj in acest sens trebuie sa faceti o cerere la AJOFM si urmeaza sa primiti indemnizatuia, conform art. 38 in teremen de 30 de zile de la data depunerii cererii pentru incetarea calitatii de asigurat pentru somaj
Buna ziua, puteti beneficia de indemnizatie de somaj, daca indepliniti conditia de stagiu, ceruta de legea 76/2002
(stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii) si daca realizati, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare(500 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde depun cererea pentru a beneficia de indemnizatie de somaj? broscuta84 broscuta84 Buna ziua In cazul in care domiciliu in buletin este in mures si eu am lucrat la o firma din bucuresti pot sa imi depun actele pentru somaj in sectorul unde ... (vezi toată discuția)
Se poate primi somaj daca detii un srl? Emra Emra Buna ziua, Este legal ca o persoana sa primeasca somaj in conditiile in care detine o societate comerciala de tip SRL dar la care nu este angajat? Sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj silvia_m silvia_m Sunt asociat la o societate comerciala care este in procedura de dizolvare. Am fost si angajata a societatii cu contract de munca. Din momentul intrarii in ... (vezi toată discuția)