M-am pensionat si nu am mai putut plati rata la banca pentru card.Am cerut refinantare pe mai multi ani, banca raspunzandu-mi ca nu se poate.Am primit cam dupa 2 ani titlu executoriu 12000 lei+ comision 10% executor ,dupa 22 luni retinere pe talon de pensie ajungand la suma integrala ,primesc alt titlu executoriu de 10.000 lei de la aceiasi executori, dar calitatea de creditor este preluata de o firma de recuperare ,banca cesionand creanta.Discutii,firma recuperare, executor, cam plimabari,in final obtin de la banca o adresa ca executorul a virat la banca mai putin de jumatate din suma pe care a incasat-o de la mine prin poprirea pe pensie,respectiv 5600.
Dupa 2 luni fara poprire , a intrat in vigoare al doilea titlu exexutoriu si am pensia diminiata.
Cum pot sa blochez poprirea , ca am aflat ca trebuia sa contest in 15 zile de la primire ceea ce nu am facut?
Si cui sa ma adresez la abuzul executorului care nu a virat la banca sumele incasate , eu am platit 22 rate , la banca sunt numai 13 , iar suma este dinimuata cu 60 % fata de retinere din talonul de pensie.
Probabil nu ati luat in calcul ca din sumele poprite din pensia dvs. executorul are dreptul sa-si recupereze si el onorariul si cheltuielile. In mod cert aceasta este explicatia pentru care creditorului ( banca) i s-au virat doar o parte din totalul sumelor poprite.
Banuiesc din ce relatati dvs. ca suma de 10.000 de lei face parte din acelasi dosar, aceasta reprezentand debitul actualizat. Aveti in vedere ca la debitul dvs. initial se adaugau dobanzi si penalitati indiferent ca va aflati in executare.
Acum este important de ce doriti sa formulati contestatie? Pentru aceasta actualizare de debit? Pentru faptul ca executorul nu a virat toata suma catre creditor?
Dvs. puteti incerca sa formulati contestatie chiar daca a trecut termenul de 15 zile, sunt sanse foarte mari sa vi se respinga, dar puteti incerca. Ideea este ca nu cred ca exista nici o sansa sa vi se admita o contestatie pentru motivele anterioare, avand in vedere ca prin contract sigur se precizeaza ca se aplica dobanzi si penalitati, iar executorul este clar indreptatit la recuperarea onorariului si cheltuielilor de executare.
Revin creanta 12.207 +onorariu 1261 achitati de mine .Incasari banca de la executor 5641.
Care e expicatia? Sunt luni cand desi a incasat nu a virat nimic la banca.Oare reactualizarea si penalitatile nu au aceasta cauza.
Unde sa-i fac plangere executorului?
Plângere se poate face la UNej, dar nu aveți de ce.
Trebuie să faceți contestație la executare și dovediți faptul că acea creanță nu este corect determinată.
În orice caz, trebuie să știți că la suma inițială se adaugă dobânzi și penalități, pentru că nu ați plătit la timp.
Multumesc!
Sunt de acord cu penalitatile, dar mare parte sunt din vina nevirarii sumei reale , si platile diminuate cu 60% fata de incasare, intelegem 10% onorariu.
Repet din 22 luni a virat 13 luni, iar din suma retinuta 587, numai 248.
Nu am de ce???
Executare silita
PaulMarica
buna seara,
va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele:
am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)