avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Acte OCPI neacceptate de primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Acte OCPI neacceptate de primarie

Buna ziua,

Cine ar putea sa ma ajute sa solutionez o problema blocata la Registrul Agricol al unei primari judetene?
Am o documentatie actualizata de un topograf si avizata de OCPI si primaria nu vra sa o accepte deoarece terenul e e defalcat in Curti Constructii si Agricol. Le-am explicat ca e doar agricol si nu am nimic pe el dar ei cer sa fie impartit. OCPI a fost singura institutie care mi-a confirmat valabilitatea actelor bazata pe legi si mi-a dat legea conform carei primaria trebuie sa aibe la dispozitie un formular in care sa declar pe proprie raspundere cum ca terenul este agricol.
Primaria nu are cunostinte de asa formular dar nici doc. nu o accepta. Am primit de la ei in scris ca doc. nu e conforma deoarece terenul nu este defalcat. In urma cele 8 vizite ale mele la Registrul Agricol (in 6 luni) am constatat ca nu au habar de ce vorbesc si am ajuns la concluzia ca e rea vointa sau asteapta ceva...Nu sunt primul care trece un teren intravilan din CC in Agricol, dar dupa cum zicea si d-na de la secretariatul registrului sunt primul caruia nu o accepta.
Cum as putea sa rezolv situatia sa nu ma complic cu procese?
Cel mai recent răspuns: t_ovi2002 , utilizator 11:53, 25 Octombrie 2015
Nu am studii juridice, însă, eu am rezolvat o astfel de problemă, după multe petiții, audiențe, etc.
În conformitate cu Legea nr. 247/19.07.2005 și Legea nr. 571/2003, schimbarea categoriei de folosință a terenului, precum și a titularului dreptului de proprietate asupra terenului pe baza declarației făcută sub semnătură proprie a capului de gospodărie sau în lipsa acestuia, a unui membru major al gospodăriei se poate face dacă se prezintă lucrarea tehnică de cadastru vizată de către OCPI, ori act încheiat în formă autentică (declarație notarială pe proprie răspundere).
În ce privește atitudinea primăriei, aveți dreptate. Poate fi rea voință, așteaptă ceva sau crasă incompetență care poate fi interpretată ca abuz.
În opinia mea dacă nu ați reușit să-i convingeți și aveți un răspuns negativ scris al primăriei la solicitarea dumnevoastră nu aveți altă soluție decât acțiunea în instanță.
PĂCAT CĂ SE ÎNTÂMPLĂ ASTFEL DE ABUZURI ASUPRA CETĂȚEANULUI.
Până când lucrătorul primăriei sau oricărei alte autorități, nu plătește din buzunar sau nu este concediat pentru abuzurile sau incompetența sa aceștia vor persista în abuzuri sau prostie.
Cu părere de rău, dar aceasta este situația.
Buna,
multumesc pentru raspuns. Lucrarea tehnica e facuta de un topograf autorizat si vizata de OCPI. Am platit cateva sute de lei pe ea si acum stau si platesc si im[ozitul marit si bani dati pe lucrare din cauza icompetentei din primarie.
O sa incerc o audienta la primar daca mi se va acorda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciunea unui topograf t_ovi2002 t_ovi2002 Buna ziua, Am achizitionat un teren intravilan la marginea Aradului. Terenul apare in CF ca Curti Costructi. Pentru a-l trece in regim agricol (fiind pasune ... (vezi toată discuția)
Parcelare platita de mine, impiedicata de primarie Bazavan Bazavan AQm si eu o problema care cred ca se intilneste mai rar.anul trecut,in luna mai am cumparat un teren care este ocupat in parte de altcineva si neclaritatile ... (vezi toată discuția)
Rectificare coordonate extravilan virtuale ? cosmin12345 cosmin12345 Buna ziua in urma cu 2 ani am cumparat o parcela de teren de 2500 mp extravilan.Am identificat parcela cu vechii proprietari toate bune .Acum vreau sa ... (vezi toată discuția)