avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna seara

Vreau sa divortez , casa este a mea prin donatie obtinuta in timpul casatoriei de la mama , suntem casatoriti de 23 de ani .Ce drepturi are el in aceasta situatie ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:07, 20 Octombrie 2015
Dacă imobilul este donat înseamnă că este bunul dvs propriu. Veți împărți celelalte bunuri obținute în timpul căsătoriei.
Daca ati adus imbunatatiri acestui imobil, are un drept de creanta. Daca va actioneaza in judecata va obtine dreptul sa primeasca de la dvs o suma de bani insemnand jumatate ( daca nu poate proba ca a avut o contributie mai mare ca a dvs) din valoarea investitiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatiile in cazul unui divort marcu_elena2000 marcu_elena2000 sotul meu a primit apartamentul in care locuim in urma unei donatii din partea tatalui sau,dupa casatoria noastra.As dori sa stiu daca in cazul unui divort pot ... (vezi toată discuția)
La divort cum se impart bunurile imo imo Dupa un an si jumatate de casnicie sintem in divort. Trebuie sa impart apartamentul meu cumparat inainte de casatorie cu sotul meu? (vezi toată discuția)
Bun dobandit in afara casatoriei alma sofia alma sofia Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca un apartament dobandit inainte de casatorie se imparte in cazul unui divort dupa 10 ani de casatorie.Ce trebuie facut in ... (vezi toată discuția)