avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Oferta de pret, confidentialitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Oferta de pret, confidentialitate

Buna, spuneti-mi va rog, cand se face o oferta de pret catre o firma pentru prestare servicii, aceasta este confidentiala? Intreb asta pentru ca am trimis o oferta in interesul de a obtine un contract de colaborare catre o firma X care mi-a dat redirect la mail si a transmis-o catre firma cu care ei au contract de colaborare.
Este legal? cineva mi-a spus ca ar trebuii sa fie confidentiala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 12:56, 25 Octombrie 2015
NU, daca nu ati precizat in mod explicit o clauza de confidentialitate in textul ofertei.
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles, problema este ca eu acum sunt urmarit penal din cauza angajatului care a transmis oferta mea catre firma cu care colaboreaza, administratorul acelei firme mi-a facut plangere penala pentru spargerea bazei de informatii a firmei (eu fiind fost angajat si mi-am deschis ulterior firma in acelasi domeniu), el s-a prezentat la politie cu acel print screen de la mail unde apar eu cu oferta mea trimisa catre "ileana", "ileana" trimite mai departe catre "Ion" (acesta probabil fiind superiorul) iar "Ion" trimite catre firma de care am fost reclamat. Acesta nu are nici o dovada cum ca eu as fi accesat baza lor de date dupa demisie, pur si simplu acest mail. Precizez ca oferta lui este publica si se gaseste pe internet.
Ce as putea sa fac?
~ Conținut șters la cerere ~
Asa cum prezentati lucrurile se poate vorbi de denunt calomnios din partea respectivului, eventual si de incalcarea legii concurentei (deduc ca oferta dumneavoastra e mai ieftina ca a respectivului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat in privinta actelor trimise pe net piticot_piticot piticot_piticot As dori sa stiu in ce fel poate utiliza cineva copie de pe buletin scanata si trimisa pe net contractul de drepturi de autor la fel si de asemenea contractul ... (vezi toată discuția)
Factura Silviu FA Silviu FA Buna ziua,in urma cu 1 an de zile am apelat la serviciile celor de la necesit. Am platit comezile care au fost concrete. Am cerut oprirea colaborarii. Necesit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. supun atentiei specialistilor urmatoarea situatie de abuz sau hartuire. marasanu marasanu Dupa expirarea unui contract de telefon cu Vodafon eram sunat de cate doua-trei ori pe zi de operatori Vodafon care imi faceau fel de fel de oferte pentru a ... (vezi toată discuția)