Buna dimineata. in urma cu 30 de minute, in urma unei aglomeratii in giratoriu, dupa ce am reusit sa ma strecor, un tip dintr-un logan m-a sicanat, a oprit in fata mea, s-a coborat si mi-a dat un pumn in geam. a scos pentru o fractiune de secunda o legitimatie / carnet cu coperta visinie, si pretindea ca e voluntar la politie si ca " am dat de dracu". pretindea ca l-am introdus in origini, desi eu am avut un schimb de vorbe " amicale " cu el prin geam. i-am spus ca nu l-am introdus in origini, el atunci a explodat. dupa inca 200 de metri, m-a sicanat iar, a facut poze la masina, inclusiv mie. apoi m-a mai sicanat vreo 500 de metri dupa care a intrat pe alta strada. am sunat la 112 cand am ajuns la lucru ( din trafic nu am putut, era foarte aglomerat ), mi-a facut legatura la rutiera, am spus tot ce s-a intamplat, si cei de la rutiera au spus ca nu se va intampla nimic, a incercat doar sa ma impresioneze ( am 26 de ani, masina e cu nr de judet diferit ). interb acum, ce s-ar putea intampla?
1. legal nu se va intampla nimic;
2. s-ar putea ca respectivul sa faca rost de numarul tau de telefonul sau numarul telefonului fix de la adresa unde e inmatriculata masina;
3. daca face rost de numarul de telefon exista riscul sa te sicaneze si sa te ameninte sau chiar sa-ti solicite anumite sume de bani;
4, sa nu raspunzi provocarilor acestui tip;
5. sa anunti imediat politia, moment in care sa mentionezi si faptul ca astazi ai anuntat la 112 incidentul;
6. tu ai notat numarul de inmatriculare a masinii individului?
din momentul in care am ajuns la servici, am sunat la 112, mi s-a facut trensferul la rutiera, am explicat tot. masina e a mea prin comodat. mentionez ca nu am coborat din masina, am tinut usile inchise, nici macar geamul nu l-am coborat. l-am lasat in pace. problema e ca la a doua sicanare, a coborat si a facut poze masinii, inclusiv mie. cei de la rutiera au spus ca doar incerca sa ma sperie ( pentru ca sunt mai tanar si conduc o masina cu numar de alt judet, si pentru ca respect regulile de circulatie ). am comunicat celor de la rutiera numarul masinii, si m-au asigurat ca ii vor retrage "legitimatia" de voluntar de politie, desi ei au zis ca nu exista legitimatii visinii.
momentan sunt foarte stresat, e prima data cand mi se intampla, si as vrea sa stiu daca ma trezesc eu sau persoana care detine masina cu o amenda / citatie.
Îi poți face și o plângere scrisă la Secția de Poliție, în care să scrii exact ce s-a întâmplat. Măcar să-i retragă acea ”legitimație”, eventual și o amendă pentru scandal, dacă sunt probe suficiente împotriva lui.
Cercetare penala
cziegler
Buna ziua, trec printr-o situatie foarte ciudata si nu stiu cum sa procedez mai departe. O sa povestesc pe indelete speta si va rog frumos sa ma ajutati cu o ... (vezi toată discuția)