avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Agresiune trafic + amenintari voluntar politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Agresiune trafic + amenintari voluntar politie

Buna dimineata. in urma cu 30 de minute, in urma unei aglomeratii in giratoriu, dupa ce am reusit sa ma strecor, un tip dintr-un logan m-a sicanat, a oprit in fata mea, s-a coborat si mi-a dat un pumn in geam. a scos pentru o fractiune de secunda o legitimatie / carnet cu coperta visinie, si pretindea ca e voluntar la politie si ca " am dat de dracu". pretindea ca l-am introdus in origini, desi eu am avut un schimb de vorbe " amicale " cu el prin geam. i-am spus ca nu l-am introdus in origini, el atunci a explodat. dupa inca 200 de metri, m-a sicanat iar, a facut poze la masina, inclusiv mie. apoi m-a mai sicanat vreo 500 de metri dupa care a intrat pe alta strada. am sunat la 112 cand am ajuns la lucru ( din trafic nu am putut, era foarte aglomerat ), mi-a facut legatura la rutiera, am spus tot ce s-a intamplat, si cei de la rutiera au spus ca nu se va intampla nimic, a incercat doar sa ma impresioneze ( am 26 de ani, masina e cu nr de judet diferit ). interb acum, ce s-ar putea intampla?
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:42, 27 Octombrie 2015
1. legal nu se va intampla nimic;
2. s-ar putea ca respectivul sa faca rost de numarul tau de telefonul sau numarul telefonului fix de la adresa unde e inmatriculata masina;
3. daca face rost de numarul de telefon exista riscul sa te sicaneze si sa te ameninte sau chiar sa-ti solicite anumite sume de bani;
4, sa nu raspunzi provocarilor acestui tip;
5. sa anunti imediat politia, moment in care sa mentionezi si faptul ca astazi ai anuntat la 112 incidentul;
6. tu ai notat numarul de inmatriculare a masinii individului?
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
Gheorghe Apostu, Avocat
din momentul in care am ajuns la servici, am sunat la 112, mi s-a facut trensferul la rutiera, am explicat tot. masina e a mea prin comodat. mentionez ca nu am coborat din masina, am tinut usile inchise, nici macar geamul nu l-am coborat. l-am lasat in pace. problema e ca la a doua sicanare, a coborat si a facut poze masinii, inclusiv mie. cei de la rutiera au spus ca doar incerca sa ma sperie ( pentru ca sunt mai tanar si conduc o masina cu numar de alt judet, si pentru ca respect regulile de circulatie ). am comunicat celor de la rutiera numarul masinii, si m-au asigurat ca ii vor retrage "legitimatia" de voluntar de politie, desi ei au zis ca nu exista legitimatii visinii.
momentan sunt foarte stresat, e prima data cand mi se intampla, si as vrea sa stiu daca ma trezesc eu sau persoana care detine masina cu o amenda / citatie.
Îi poți face și o plângere scrisă la Secția de Poliție, în care să scrii exact ce s-a întâmplat. Măcar să-i retragă acea ”legitimație”, eventual și o amendă pentru scandal, dacă sunt probe suficiente împotriva lui.
ce e aia voluntar politie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare penala cziegler cziegler Buna ziua, trec printr-o situatie foarte ciudata si nu stiu cum sa procedez mai departe. O sa povestesc pe indelete speta si va rog frumos sa ma ajutati cu o ... (vezi toată discuția)
Tamponare intentionata in parcare supermarket rogerbv rogerbv Buna seara. In cursul zilei de azi, urmand sa ma intalnesc cu un prieten in parcarea unui supermarket, ma deplasam in aceasta parcare cu viteza redusa ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru agresiune in trafic andrei_musat andrei_musat Buna ziua, In urma cu o saptamana ma deplasam cu masina personala pe un bulevard din Bucuresti. In dreptul unui supermarket, o alta masina stationa pe ... (vezi toată discuția)