Buna ziua,am avut 21 de zile de concediu medical iar angajatorul mi-a platit 370 de ron pentru el in conditiile in care eu am avut salariu brut declarat in ultimele 8 luni intre 2.000 si 4.000 de ron..Cum pot rezolva situatia pentru a-mi primi si restul de bani ?
ART. 47
(1) Constituie contravenţii faptele sãvârşite prin încãlcarea dispoziţiilor art. 6 alin. (3) şi (4).
(2) Constituie contravenţii urmãtoarele fapte, sãvârşite prin încãlcarea obligaţiilor prevãzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de platã a indemnizaţiilor; b) calculul şi plata eronatã a indemnizaţiilor;
(3) Constituie contravenţie eliberarea certificatelor de concediu medical de cãtre medicii prescriptori, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
ART. 48
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 47 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la alin. (1) şi (2), cu amendã de la 2.500 lei la 5.000 lei;
b) cele prevãzute la alin. (3), cu amendã de la 5.000 lei la 10.000 lei.
(2) Sumele încasate din aplicarea amenzilor prevãzute la alin. (1) constituie venituri la Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
ART. 49
Constatarea contravenţiilor prevãzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzãtoare se fac de cãtre organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurãri de sãnãtate.
ART. 50
Dispoziţiile prezentei ordonanţe de urgenţã, referitoare la stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor, se completeazã cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 180/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.