avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul concediu medical

Buna ziua,am avut 21 de zile de concediu medical iar angajatorul mi-a platit 370 de ron pentru el in conditiile in care eu am avut salariu brut declarat in ultimele 8 luni intre 2.000 si 4.000 de ron..Cum pot rezolva situatia pentru a-mi primi si restul de bani ?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 08:58, 25 Octombrie 2015
Puteti face reclamatie la casa de sanatate.

OUG nr.158/2005Ș

ART. 47
(1) Constituie contravenţii faptele sãvârşite prin încãlcarea dispoziţiilor art. 6 alin. (3) şi (4).
(2) Constituie contravenţii urmãtoarele fapte, sãvârşite prin încãlcarea obligaţiilor prevãzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de platã a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronatã a indemnizaţiilor;
(3) Constituie contravenţie eliberarea certificatelor de concediu medical de cãtre medicii prescriptori, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.

ART. 48
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 47 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la alin. (1) şi (2), cu amendã de la 2.500 lei la 5.000 lei;
b) cele prevãzute la alin. (3), cu amendã de la 5.000 lei la 10.000 lei.
(2) Sumele încasate din aplicarea amenzilor prevãzute la alin. (1) constituie venituri la Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.

ART. 49
Constatarea contravenţiilor prevãzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzãtoare se fac de cãtre organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurãri de sãnãtate.

ART. 50
Dispoziţiile prezentei ordonanţe de urgenţã, referitoare la stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor, se completeazã cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 180/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical soricanicoleta soricanicoleta pentru zilele de concediu medical platite din fnuass , societatea este obligata sa-i plateasca salariatului inainte de a incasa suma sau poate numai dupa ce ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,din data de 1 aprilie am intrat în concediu prenatal, ... Anacostache Anacostache Bună ziua,din data de 1 aprilie am intrat în concediu prenatal, astăzi trebuia să incasez banii dar patronul mi-a spus că nu îmi dă nimic până nu ia ... (vezi toată discuția)
Asociat si angajat - concediul medical compensat 100% neplatit ancamalea ancamalea Buna ziua, ma aflu intr-o situatie mai dificila, aceea de asociat intr-o firma, dar si angajat. Asociata mea este administrator. Firma este nou infiintata, ... (vezi toată discuția)