avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... clauza abuziva contract apa nova
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

clauza abuziva contract apa nova

Buna ziua!
Va rog sa aveti amabilitatea de a ma lamuri in speta urmatoare. Sunt proprietarul unui imobil dintr-un cartier privat din Ploiesti. Initial, contractul cu Apa Nova l-a detinut firma care a construit casele si care avea sediul in acelasi cartier. Dupa constituirea Asociatiei de proprietari, fiecare proprietar a incheiat contract individual cu Apa Nova. La incheierea contractelor, sustinand ca reteaua de apa este pe domeniu privat, Apa Nova ne-a fortat sa semnam un contract care prevede ca citirea se face o data pe luna, si nu la trei luni ca in cazul oricarui consummator casnic, iar serviciul de citire si cel de facturare (faptul ca ne emite factura pentru consumul de apa) se plateste separat, pe o alta factura, in valoare de 25 de lei lunar. Practic, noi platim 25 de lei lunar pentru citire si facturarea facturarii. Eu nu am vrut sa semnez, iar oparatoarea de la Apa Nova mi-a spus ca daca nu, sa gasesc alt operator (nu mai exista niciunul in Ploiesti) si daca eu nu semnez nu se mai incheie niciun contract in cartier, deci toti ramanem fara apa. Asta se intampla in urma cu doi ani. ii pot actiona in instanta pentru clauza abuziva? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 11:32, 20 Octombrie 2015
salut
doamna trebuie sa cititi contractul si vedeti ce clauza vi se pare abuziva
adica daca se specifica in contract taxa de citire si taxa de facturare sau sinonime cu acestea puteti sai actionati in judecata
din cate am citit si dvs ati semnat contractul. cititi contractul si vedeti ce scrie si consultati un avocat si el va indruma ce este de facut (nu costa prea mult o consultare cu un avocat )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuire factura apa nova aurora draghici aurora draghici Buna ziua. As dori si eu un sfat cu privire la distribuirea facturii de Apa Nova, care factureaza consumul de apa pe o perioada de tipul 14 oct - 14 nov. Am ... (vezi toată discuția)
Facturi decembrie apa nova Mytro Mytro A mai observat cineva ca pe facturile de Apa Nova pentru luna Decembrie 2015 , insa care au cuprins si o mica perioada pana la citirea din data de 4-5 a lunii ... (vezi toată discuția)
Factura apa nova radulescuecaterina radulescuecaterina Buna ziua, In ultimul timp factura de la apa nova vine cu foarte multi mc, si am dori sa eliminam prezumtia ca avem pierderi. Va rugam sa ne sfatuiti la ... (vezi toată discuția)