avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Dupa divort sotul a renuntat la partea lui de 30% din apatamentul care era realizat in timpul casatoriei . Astfel eu am devenit nud propietar iar sotu are drept de uzufruct viager asupra imobilului
Intrbare : copilul lui din prima casatorie al sotului poate revendica partea lui de 30% = 21000 euro. Nu s-a dat nici o sulta. Mai trebuie facut un act pentru ca eu sa pot sta linistita ca in instanta nu are drept de castig asupra acestei sume de 21000euro MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: eneelena , utilizator 18:34, 10 Noiembrie 2015
un act notarial din care sa rezulte ca in schimbul celor 21000 euro i-ati cedat dreptul de uzufruct
Multumesc pentru raspuns

Intrebare. suma 21000 euro trbuie data in fata notarului si acest act trebuie semnat si de sot? Daca nu am aceasta suma copilul lui pote castiga in instanta , aceasta suma chiar daca sotul a cedat-o mie din dorinta de a nu-mi face mie greutati dupa decesul sau ?

Astept raspuns pe adresa elenaene53@yahoo.

MULTUMESC MULT .O ZI BUNA.
mergeti la notar, este un fel de contract de schimb, el cedeaza 30% din apartament, dumneaqvoastra ii instituiti drept de uzufruct, nu va trebuie cei 21 000 de euro efectiv
MULTUMESC . DA . ESTA O SOLUTIE BUNA .


INTRBARE : Am facut acest act de partaj in urma divortului, Ne mai putem cununa.Dupa cat timp pentru a nu afecta aceste acte ?
Cu cine sa te cununi?
Inteleg ca vreti sa faceti o simulatie .... contacteaza un avocat, din punctul meu de vedere speta e simpla dar trebuie gandita.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament

Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Rezolvare acte eneelena eneelena IN URMA ACTULUI DE PARTAJ FACUT IN IUNIE 2015 TREBUIE FACUT UN ALT ACT IN CARE SE CEDEAZA SUMA DE 21000 euro care au ramas in partaj la sot in schimbul ... (vezi toată discuția)
Partaj fara divort camelia_g camelia_g Sunt casatorita cu sotul meu de 30 de ani, dobandind in timpul casatoriei un apartament cu 4 camere (proprietate personala). Am vrea sa facem partaj fara ... (vezi toată discuția)
Mostenire- ce acte se pot incheia in aceasta situatie? eneelena eneelena ce acte se pot face dupa noul cod civil intr doi soti care sant coopropietarii unui apartament astfel incat copilul sotului din prima casatotie sa nu vina la ... (vezi toată discuția)