avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezolvare acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezolvare acte

IN URMA ACTULUI DE PARTAJ FACUT IN IUNIE 2015 TREBUIE FACUT UN ALT ACT IN CARE SE CEDEAZA SUMA DE 21000 euro care au ramas in partaj la sot in schimbul uzufructului deoarece eu fosta sotie nu am dat sulta si am acceptat uzufruct. Acest act trbuie facut ptr,ca copilul sotului din prima casatorie daca merge in instanta sa nu aiba dreptul a21000 euro, fostul sotul dorind sa ma protejeze pot face acest act in 2016 ? Este tarziu , sau nu are importanta data ? Actul v-a fi un contract de schimb. In locul a 21000 euro se da uzufruct. Facand acest act copilul sau poate avea castig in tribunal daca pe mine ma da in judecata ?
Cel mai recent răspuns: eneelena , utilizator 11:32, 4 Decembrie 2015
Doamna, nu pricep care e situatia reala si ce acte ati incheiat deja. Daca vreti sa scoateti copilul de la mostenire, e frauda la lege. Contactati un jurist, caci nu stiu daca si partajul deja facut n-o fi fost degeaba facut. Nu stiu daca situatia de fapt sustine actele facute de dv. cu sotul. Nu stiu de ce sa faceti un uzufruct cand aveati deja dreptul de a sta intr-un imobil al sotului...
Am dat divort , in urma divortului eu sotia sint nud proprietar deoarece in actul de lichidare mi s-a cuvenit 70% deoarece eu am participat cu mai multi bani la realizarea unui apartament in timpul casatoriei iar sotul a ramas cu 30% din apartament si i-am facut uzufruct. Sotul a considerat ca si cei 30% trbuie sa fie ai mei cedandu-i mie,astfel eu am devenit nud proprietar iar el uzufructuar.Deoarece sotul considera ca trbuie sa ma protejeze astfel incat copilul lui din prima casatorie sa nu-l mosteneasca vrem sa solutionam acest aspect facand un contact d e schimb din care sa reiasa ca in locul uzufructului cedeaza 30% =21000eur.
Intrbarea este; in instanta copilul sau poate avea castig de cauza daca sotul mi-a cedat totul mie .Desigur ca eu am participat cu mai multi bani avand un srl. si serviciu si considera ca nu este drept ca dupa decesul sau sa vina copilul sau sa ia din munca mea.Cateodata legile nu spun realitatea de aceea multe familii se desfac.
Doamna, daca dv. ati muncit mai mult, atunci faceti partajul corect si basta. Din ce ii ramane sotului (care vad ca nu e fost sot... desi ati divortat) mosteneste copilul cota lui legala si aia e.
Daca doriti sa il eliminati de la mostenire, atunci da, orice act si oricate acte incheiati pot fi desfiintate.
Costa foarte mult sa sustrageti bunuri din mostenire (adica sa evitati impartirea lor) si nu exista garantii si asa ca actele vor sta in picioare.
Nu inteleg situatia pentru ca ba sotul v-a cedat si cei 30%, ba in locul uzufructului cedeaza 30% =21000eur. Care 21000 nu stiu daca se platesc, daca e evaluarea notariala sau a dv. a cotei detinute de sot... nu stiu nu pentru ca nu inteleg, ci pentru ca nu am date.
Contactati un avocat sa va explice frauda la lege, precum si sa va calculeze daca si ce sanse sunt sa mosteniti doar dv. acel imobil.
daca i-ati dat deja drept de uzufruct, nu ii mai puteti da o data.
poate renunta la uzufruct prin declaratie, apoi, rezolvati la notar cu actul.. el va da 30% pt un drept de uzufruct.
Multumesc frumos ptr. raspuns. Va explic situatia din acte si va rog sa-mi dati o solutie.In timpul casatoriei am realizat un apartament in devalmasie. Am dat divort. Actul de lichidare spune:noi fosti soti stabilim cota de contributie la dobindirea bunului comun tinand cont de veniturile salariale ale fiecaruia dintre fosti soti si de munca in gospodarie pe care fiecare a prestat-o in timpul casatoriei(fosta sotie Ene Elena a avut o contributie mai mare la dobandirea bunului imobil avand in vedere ca a detinut o societate comerciala si in acelasi timp a fost angajata) de 30% ptr. Ene Gheorghe si 70%ptr. Ene Elena.
Actul de partaj spune:noi Ene Ghe. si Ene Elena am hotarat incetarea copropietatii prin partaj asupra imobilului ,iar partajul se face conform intelegerii nostre :eu Ene Elena, preiau in deplina propietate si exclusiva posesie de la Ene Ghe, nuda propietate asupra cotei de 30% pe care o detine asupra apartamentului iar eu ,Ene Ghe. declar ca imi rezerv dreptul de uzufruct viager asupra imobilului si deasemena declar ca sant de acord ca Ene Elena sa preia nuda propietate asupra cotei de 30%din apartament si intabulat in cartea funciara. Noi partile evaluam imobilul partajat in vederea taxarii si intabularii prezentul actde partaj voluntar(cota de 30%) la valoarea de 21000euro.
Extrasul de carte funciara spune : Ene Elena -Intabulare, drept de Propietate , (partaj voluntar), dobandit prin conventie cota actuala3/10.
Ene Ghe, drept de UZUFRUCT VIAGER(asupra imobilului).

Va rog respectuos sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Copilul sau din prima casatorie pote sa castige in instata cei 21000euro dupa decesul acestuia eu ramanand propietar pe integ apartamentul? Cum trebuie solutonata aceasta situatie? In aceasta situatie se poate face un contact de schimb din care sa reiasa ca in locul celor 2100euro pe care ii cedeaza sotul eu institui drept de uzufruct? sau solutia prpusa de dv . sa dea decaratie ca renunta la uzufruct si apoi sa cedeze 21000euro in schimbul uzufructului? Ce ne sfatuiti tinand seama de faptul ca sintem in varsta si fostul sot vrea sa ma protejeze deoarece este constent ca eu am realizat mai mult ptr.a cumpara acest apartament,si nu dereste ca , copilul sau din prima casatorie sa -mi faca greutati deoarece nu este in relatii bune cu acesta. Trebuie sa va spun ca eu i-am facut TESTAMENT inainte de a da divort pentru a nu veni sora mea la mostenire. Astept raspuns . MULTUMIRI.

Alte discuții în legătură

Mostenire eneelena eneelena Dupa divort sotul a renuntat la partea lui de 30% din apatamentul care era realizat in timpul casatoriei . Astfel eu am devenit nud propietar iar sotu ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere și constituire uzufruct viager ContSters457659 ContSters457659 Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament menacao menacao Buna ziua,avem un apartament cumparat in timpul casatorie,tot din timpul casatoriei a rezultat si un baiat(fiind acum major)in acel apartament lucuind acum ... (vezi toată discuția)