Bună ziua!
Am următoarea situație partaj nuda propietate apartament 3 camere,sa stabilit de către instanță cota de 50% din nuda propietate și celelalte bunuri și sa facut și evaluarea. Menționez ca fosta soacra trăiește și are uzufruct viager iar noi foști soți nuda propietate.
Domnul evaluator a împărțit nuda propietate la trei adică 33,33% fiecare.
Este corect făcută evaluarea?
Mulțumesc!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Evaluatorul evaluează, nu imparte nimic. Dvs si sotul impartiti ce aveti, nuda proprietate. Evaluatorul trebuie sa evalueze cât ar valora nuda și cât uzufructul.
"Având în vedere ca părțile sunt deținători a doua atribute ale proprietăți din cele trei ,se va proceda la ajustarea dreptului de propietate proporțional cu cota nedetinuta, adică 33,33% " Asa sa evaluat nuda propietate .
Din 80.000 euro mie și fostului nuda propietate este de 45.000 euro conform evaluări.
Este corecta aceasta evaluare?
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca aveti fiecare 33,33% , atunci aveti cate 28.330 euro . Impreuna cu sotul , aveti 56.660 euro ( daca am inteles eu bine , ca proprietatea are valoarea evaluata la 80.000 euro ) , iar mama-soacra tot 28.330 euro . Nu putem sti daca s-a evaluat bine sau nu , depinde unde e situata , ce dotari are , etc. Expertii - de obicei - evalueaza la pretul pietei . Daca aveti obiectii , depuneti-le la instanta . Judecatorul va hotari daca o accepta , sau va considera nemultumirile dvs. intemeiate . .
Floarea Mihaela
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Poate nu am pus eu întrebarea corect
Acel procent de 33 33% este corect într-o evaluare în situatia data? Pentru ca o doamna notar mi-a spus ca eu și fostul avem 80% și soacra 20% din valoarea imobilului.
20% reprezentând uzufructul viager
Oprisanescu Stefan
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua , instanta a stabilit corect valoare la nuda proprietate la cota de 50 % intrucat cel care a vandut /instarinat apartamentul a incasat odata suma din contract iar acum are doar drept de uz nu mai are drept de proprietate ca sa fie inclus inca odata la beneficii pecuniare . Cel care urmeaza sa cumpere cealalta jumatate sau cel care va cumpara ambele jumatati si achita suma trebuie sa respecte dreptul de uzufruct viager inscris in acte pana la stingerea lui .
Partaj imobil
artnunti
un imobil dobandit in timpul casatoriei la vanzarea caruia fostii proprietari au pastrat rezerva uzufructului viager de a locui in imobil pana la deces,poate ... (vezi toată discuția)
Rezolvare acte
eneelena
IN URMA ACTULUI DE PARTAJ FACUT IN IUNIE 2015 TREBUIE FACUT UN ALT ACT IN CARE SE CEDEAZA SUMA DE 21000 euro care au ramas in partaj la sot in schimbul ... (vezi toată discuția)