avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj imobil

un imobil dobandit in timpul casatoriei la vanzarea caruia fostii proprietari au pastrat rezerva uzufructului viager de a locui in imobil pana la deces,poate fi partajat in cazul divortului dintre cele doua parti care l au dobandit?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:10, 9 Septembrie 2011
da se poate împărți. dacă vânzătorii și-au păstrat un drept de uzufruct viager, atunci ceea ce rămâne de împărțit ar fi nuda proprietate. oricine ar dobândi ulterior partajării imobilul, este obligat să respecte dreptul de uzufruct viager.
Se evalueaza nuda proprietate si se procedeaza la partajarea imobilului sub acest aspect.Modalitatea de partajare este insolita in acest caz intrucit , in caz de atribuire catre unul dintre copartajanti a intregii nude proprietati acesta are un beneficiu aleatoriu iar celalat unul cert.Aceste aspecte trebuiesc cuantificate pentru pastrarea echitatii si echilibrului valoric al loturilor.
Da, partajul se poate face cu respectarea dreptului de uzufruct viager intrucat partile sunt tinute de contractul incheiat cu uzufructuarul.
Probabil ca imparteala se va face in cote de 50%.
Cel care va dobandi nuda proprietate va fi obligat la o sulta catre celalat.
Poate ar fi mai bine sa nu va grabiti cu partajul deoarece veti da bani si nu veti stii cand veti beneficia de toate cele 3 atribute ale dreptului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare cu partaj si contract de intretinere alexa35ro alexa35ro In urma decesului mamei, tatal si fratele meu doreau ca eu sa nu am parte la succesiune. Intr-un final sotia fratelui angajata la un notariat a ticluit un ... (vezi toată discuția)
Bună seara bunica mea are drept de uzufruct cu mama, sa stea ... Alexandrugh Alexandrugh Bună seara bunica mea are deep de uzufruct cu mama, sa stea în casa cât trăiește dar bunica a renunțat și a plecat la fratele ei Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager Xcvcxv Cvxcv Xcvcxv Cvxcv As dori sa stiu daca in cazul in care eu si sotul meu avem o casa in proprietate cu clauza de uzufruct viager, in cazul unui divort se poate imparti si casa. ... (vezi toată discuția)