avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezolvare acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezolvare acte

IN URMA ACTULUI DE PARTAJ FACUT IN IUNIE 2015 TREBUIE FACUT UN ALT ACT IN CARE SE CEDEAZA SUMA DE 21000 euro care au ramas in partaj la sot in schimbul uzufructului deoarece eu fosta sotie nu am dat sulta si am acceptat uzufruct. Acest act trbuie facut ptr,ca copilul sotului din prima casatorie daca merge in instanta sa nu aiba dreptul a21000 euro, fostul sotul dorind sa ma protejeze pot face acest act in 2016 ? Este tarziu , sau nu are importanta data ? Actul v-a fi un contract de schimb. In locul a 21000 euro se da uzufruct. Facand acest act copilul sau poate avea castig in tribunal daca pe mine ma da in judecata ?
Cel mai recent răspuns: eneelena , utilizator 11:32, 4 Decembrie 2015
Va rog sa analizati.Citez din actul de partaj voluntar. Eu Ene Elena , preiau in deplina
propietate si exclusiva posesie de la Ene Ghe, nuda propietate asupra cotei de 30% pe care acesta o detine.
Eu Ene Ghe. declar ca imi rezerv dreptul de uzufruct viager asupra imobilului descris mai sus si de asemenea declar ca sint de acord ca Ene E lena sa preia nuda propietate asupra cotei de 30%din apartament .
Urmeaza ca in CARTEA FUNCIARA sa se noteze dreptul de uzufruct viager in favoarea Ene Ghe. deasemena se va inscrie dreptul de nuda propietate in favoarea Ene Elena. -Ca urmare a incheierii prezentului act de partaj voluntar eu, ENE ELENA imi intregesc dreptul de nuda propietate asupra bunului imobil mai sus aratat respectiv asupra apartamentului---------------
Subsemnatii declaram ca nici unul dintre noi nu solicita sulta.

Deci 70 % sint ai mei din actul de lichidare.

EXTRASUL DE CARTE FUNCIARA : ENE ELENA
Intabulare, drept de PROPIETATE,(PARTAJ VOLUNTAR),dobindit prin Conventie, cota actuala 3/10.
DE CE 3/10?
ENE GHE. Intabulare ,drept de UZUFRUCT VIAGER (asupra imobilului).
INTRBARE; Copilul sau din casatoria anterioara are dreptul la 30% din apartament ?

MULTUMIRI !
Ca sa putem analiza v-am intrebat mai sus cate ceva... important pe ici, pe colo, cu urmari juridice. Imi raspundeti?
Locuiesc si am locuit mereu in acest apartament. La ce va referiti cand spuneti ca miroase a simulatie? O ZI BUNA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire eneelena eneelena Dupa divort sotul a renuntat la partea lui de 30% din apatamentul care era realizat in timpul casatoriei . Astfel eu am devenit nud propietar iar sotu ... (vezi toată discuția)
Partaj nuda propietate Floarea Mihaela Floarea Mihaela Partaj nuda propietate Bună ziua! Am următoarea situație partaj nuda propietate apartament 3 camere,sa stabilit de către instanță cota de 50% din ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere și constituire uzufruct viager ContSters457659 ContSters457659 Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine ... (vezi toată discuția)